Koolinoorte tantsufestival „Koolitants” teeb Eestile sünnipäeva puhul kingitusi

4. dets. 2017 Raido Bergstein „Koolitantsu” peakorraldaja - Kommenteeri artiklit

Tantsukunsti ja tantsuhariduse festival „Koolitants” alustab esmaspäeval, 4. detsembril uut aastaringi tantsude registreerimisega 2018. aasta festivalile. Koolitants ühineb Eesti 100 sünnipäevapeoga ning sellest tulenevalt on festivali alateema „Kingitused Eestile”. Kõigil meil on Eestiga seoses oma tunded ja lood, mida jutustada. Koolitants kutsub üles tantsuõpetajaid ja koreograafe mõtlema need lood koos tantsijatega läbi ning jagama neid oma tantsudes publikuga.

Erilist tähelepanu pöörab „Koolitants” sünnipäeva-aastal tantsude helikujundusele. Eesti-, laste-, kooli- ja vabatantsu žanrites on sel aastal kohustuslik kasutada eesti heliloojate loomingut ning show-, tänava-, kaasaegse jazz’i ja rahvaste tantsude žanrites on see soovituslik. Eesti autorid on loonud väga palju imelist muusikat, mis sobib tantsude seadmiseks nii lastele kui ka noortele, rikkalikust muusikalisest kullavaramust kuni tänapäevani välja.

Lisaks tuttavatele eesti, laste, show-, tänava-, kooli- ja vabatantsu žanritele on uute festivalil esindatud rahvaste tantsud ja kaasaegne jazz, mis tõstavad osalevate žanrite arvu kaheksani.

Tantsufestivalil toimub sel aastal 14 maakondlikku tantsupäeva. Teiste seas on „Koolitantsul” suur rõõm olla üle enam kui kümne aasta tantsupäevaga tagasi Kuressaares. Finaalkontserdid koos üllatustega toimuvad taas kord Eestimaa südames Paides aprilli keskel.

Neljandat kevadet järjest toimuvad ka konkursid, et leida andekaid noori tantsijaid üleriigilisse Koolitantsu Kompaniisse ja „Tantsuhulluse” telesaatesse. Neli suurepärast inspireerivat koreograafi viivad läbi Tallinnas ja Tartus toimuvad konkursid ning sügisel annavad etendusi pea sada tantsijat kahe tantsulavastusega.

Lisaks kutsub „Koolitants” koos Eesti Rahvusringhäälinguga 2018. aastal Eesti Vabariigi sünnipäeva puhul tantsima kogu Eesti! Kampaania „Eesti tantsib” saab avalöögi juba 31. detsembril ning kestab terve aasta. Pane oma pere, naabrite, sõprade või töökaaslastega tantsupunt kokku, vasta tantsuväljakutsele ja anna väljakutse järgmisele edasi! Paneme kogu Eesti tantsima nii nagu see „Koolitantsul” kombeks! Teeme seda südamega, olgu tantsužanr milline tahes.

Lisainfo www.koolitants.ee


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!