Pärandtehnoloogia konverentsil selgusid Anu Raua stipendiumi laureaadid

4. dets. 2017 TÜ Viljandi kultuuriakadeemia - Kommenteeri artiklit

Pildil vasakult: Anu Raua stipendiumikonkursi kandidaadid Kristiina Kesküla, Marko Aatonen, Grete Küppar, Marit Külv, Kati Kuusemets, Mareli Rannap, Janis Pettai, Marja-Leena Jaanus ning Viljandi kultuuriakadeemia direktor Iñaki Sandoval ja rahvusliku käsitöö osakonna juhataja Ave Matsin.

30. novembril TÜ Viljandi kultuuriakadeemias peetud pärandtehnoloogia konverentsil anti kahele kultuuriakadeemia üliõpilasele üle Anu Raua stipendiumid. Komisjoni otsusel said 2017. aasta stipendiumi rahvusliku tekstiili eriala neljanda aasta üliõpilane Kati Kuusemets ja pärandtehnoloogia magistrikava üliõpilane Mareli Rannap.

Kati Kuusemets on silma paistnud väga heade tulemustega õppetöös ja on lootustandev käsitööuurija. Tema koolitöödena disainitud ja valmistatud rõivaesemed on eksponeeritud Eesti Rahva Muuseumi rahvusliku moeajaloo ülevaatenäitusel „Külatänavalt punasele vaibale. 100 aastat rahvuslikku moodi”, mis on rahvusliku tekstiili erialale suurepärane reklaam.

Pärandtehnoloogia magistrikava üliõpilase Mareli Rannapi uurimisteema on äärmiselt aktuaalne: ta loob oma töö kaudu rahvarõiva nõuandekeskuse mudeli, mis koondaks paikkonna rahvarõivaalase teabe ja pakuks tuge nii rahvarõivaste kandjale kui ka valmistajale. Magistritöö kirjutamise ja õpingute kõrval on ta rahvarõivaid populariseerinud ja tema vedamisel on toimunud mitmeid rahvarõivaste valmistamise kursuseid Saaremaal.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!