Reaalkool alustas algklassides programmeerimise õppega

15. dets. 2017 Tallinna Reaalkool - Kommenteeri artiklit

Tallinna reaalkool on töötanud välja uue ainekava, kus programmeerimiseõpe seotakse teiste ainetega ja programmeerimisega alustatakse juba algklassides. Eesmärk on tutvustada õpilastele programmeerimist, näidata tänapäeva tehnoloogia toimimist ja sütitada huvi IT-valdkonna vastu juba varases nooruses.

Uue ainekavaga hakatakse Micro:biti mikroarvuti abil programmeerimist õpetama alates kolmandast klassist ning programmeerimine seotakse eri ainetega: matemaatika, muusika ning kunsti- ja käsitööõpetusega.

„Kooli eesmärk  peaks olema anda õpilastele haridus, mis tagaks neile tulevikus hea töö. Kuna tehnoloogia areneb meeletu kiirusega, siis mida varem õpilasi erinevate võimalustega tutvustada, seda parem. IT-sektor on kindlasti üks valdkond, kuhu me oma õpilasi edasi õppima innustame, ning kui selle teemaga juba algklassides peale hakata, on tulevikus palju lihtsam erialavaliku otsuseid teha, samuti on lihtsam edasi õppida,” sõnas Saar.

Programmeerimise õpetajaks on algklassiõpetaja, mitte informaatikaõpetaja ja seda eelkõige  sellepärast, et algklassiõpetaja tunneb hästi ainekavasid ja suudab integreerida programmeerimist erinevate ainetega.

Tundides kasutusel olevaid mikroarvutitele on võimalik külge ühendada lüliteid, mootoreid, sensoreid, LED-valgusteid jne, samuti saab mikroarvutid panna omavahel suhtlema, robotite ja platvormide vahel andmeid jagama ning ehitada Micro:bitil baseeruvaid roboteid. Kasutusvaldkond on piiramatu ja ainsad piirid seab fantaasia ja aeg.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!