Ruumiuurijate foorum kutsub koolinoori looma ja uurima ruumi

4. dets. 2017 Eesti arhitektide liit - Kommenteeri artiklit

Eelmisel õppeaastal ruumiuurijate foorumile esitatud töö „Suvemaja endise heinaküüni kohale”, maketi autor Robin Timm Tallinna ühisgümnaasiumist. Foto: Fotod: Reio Avaste

 

 Teist korda toimuv arhitektuuriteemaline loov- ja uurimistööde foorum „Ruumiuurijad” julgustab noori valima kooliprogrammis ette nähtud loov- ja uurimistööde teemaks arhitektuurivaldkonna. Foorumile on oodatud osalema 7.–12. klassi õpilased, kes tunnevad huvi neid ümbritseva ehitatud keskkonna vastu. Tööde esitamise tähtaeg on 30. aprill.

„Ruumiline mõtlemine on igale inimesele looduse poolt kaasa antud. Seda oskust saab teadlikult arendada, õppides ruumi märkama, uurima ja väärtustama ning selle kaudu oma elukvaliteeti parandama. Just seepärast rajas Eesti arhitektide liit 2017. aasta alguses üleriigilise ruumiteemaliste loov- ja uurimistööde aruteluplatvormi koolinoortele,” rääkis foorumi üks eestvedajaid, Eesti arhitektide liidu president Katrin Koov.

„Käesolev üleskutse on juba teine omalaadne – esimene ruumiuurijate foorum toimus eelmisel õppeaastal Kultuurikatlas 2017. aasta mais. Töid laekus nii põhikoolidest kui ka gümnaasiumidest, tase oli tugev ja valik mitmekesine. Tänu esimestele julgetele saime kinnitust, et ruumiteemalisi foorumeid tuleb jätkata. Kutsume ka kõiki õpetajaid üles, et nad julgustaksid ja suunaksid õpilasi oma töid kevadel meile saatma ja foorumist osa võtma,” lisas Katrin Koov.

Eelkõige oodatakse foorumile töid, mis valmivad koolides riikliku õppekava raames iseseisva loov- või uurimistööna, kuid võib esitada ka kooliprogrammiväliseid projekte.

Õpilaste loov- ja uurimistööd on oodatud 30. aprillini Eesti arhitektide liidu aadressile Põhja pst 27A, 10415Tallinn.

19. mail toimub Arhitektuurikatlas (Põhja pst 27A, Tallinn) suur ruumiuurijate foorum, kus antakse tööde autoritele tagasisidet ja arutletakse esilekerkinud ruumiteemade üle. Parimaid tunnustatakse arhitektuuriteemaliste meenetega.

Parimad tööd lisatakse kodulehele loodavale veebinäitusele.

Ruumiuurijate foorumit korraldavad Eesti arhitektide liit, MTÜ Ruumiharidus (Arhitektuurikool) ja EKA arhitektuuriteaduskond. Projekti toetab Kultuuriministeerium.

Ruumiuurijate foorumi tingimuste ja soovituste kohta loe lähemalt siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!