Üliõpilaste teadustööde riiklik konkurss tunnustab silmapaistvaid teadustöid

4. dets. 2017 Eesti teadusagentuur - Kommenteeri artiklit

Homme, 5. detsembril kella 13–17 autasustatakse Tartus haridus- ja teadusministeeriumi saalis (Munga 18) üliõpilaste teadustööde riikliku konkursi parimaid.  Üle antakse riiklikud preemiad, Eesti teaduste akadeemia presidendi eripreemiad ning tänavu esmakordselt ka sotsiaalministeeriumi eripreemiad.

Üliõpilaste teadustööde konkursi eesmärk on väärtustada teadustööd üliõpilaste seas ning avaldada tunnustust väljapaistvaid tulemusi saavutanud noortele teadlastele. Üliõpilaste teadustööde riiklik konkurss toimub Eestis juba alates 1991. aastast. Viimase kümne aasta jooksul on konkursile esitatud üle 4900 teadustöö. Konkurss toimub koostöös haridus- ja teadusministeeriumi, Eesti teaduste akadeemia ja sotsiaalministeeriumiga.

Konkursi preemiafond on tänavu 70 877,79  eurot. Riiklikud preemiad kolmel õppetasemel ja neljas teadusvaldkonnas annab üle haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Tea Varrak. Lisaks valdkondlikele preemiatele antakse välja kaks taseme- ja valdkonnaülest peapreemiat.

Eesti teaduste akadeemia eripreemiad lootustandvate sähvatuste, „elegantseima üliõpilastöö ja ebatraditsioonilise üliõpilastöö eest annab üle teaduste akadeemia president akadeemik Tarmo Soomere.

Sotsiaalministeeriumi eripreemiad sotsiaalvaldkonnas ning tervise- ja töövaldkonnas annab üle sotsiaalministeeriumi nõunik Nele Gerberson.

Preemiate üleandmise eel tutvustavad silmapaistvamaid konkursitöid autorid ise. Tänavu esitati konkursile 521 tööd, enim töid esitati ühiskonnateaduste ja kultuuri valdkonnas.

Üliõpilaste teadustööde konkursi autasustamise ajakava


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!