Haridusmessil „Intellektika” pannakse õpilaste oskused proovile

19. jaan. 2018 Henrik Urbel AS Tartu Näitused kommunikatsioonijuht - Kommenteeri artiklit

Intellektika pakub praktilisi võimalusi erialadega tutvu-miseks. Fotod: AS Tartu Näitused

 

9. veebruaril toimub Tartu Näituste messikeskuses Eesti pikima traditsiooniga haridus- ja infomess „Intellektika”, mis pakub lisaks koolide laiale esindatusele mitmekülgset programmi.

AS Tartu Näitused on haridusmesse korraldanud viimased 26 aastat ning „Intellektika” projektijuhi Virge Lompi sõnul on ka sel korral kohal paljud gümnaasiumid ning kutse- ja kõrgkoolid üle riigi. „Ootame messi külastama kooliõpilasi ja praegu õpingutega mitte seotud noori, et pakkuda neile laia ülevaadet õppimisvõimalustest,” märkis korraldaja. Samuti saab messilt individuaalset karjäärinõustamist, et koguda mõtteid edasiseks haridusteeks ja elukutsevalikuks.

Edasiõppimisinfoga tutvumise kõrval on messi tähtis osa võistlused ja töötoad, mida saab siduda ainetundidega. Seepärast tasub õpetajatel messi külastada terve klassiga, soovitas Lomp ning meenutas, et mullu haarasid paljud koolid üleskutsest kinni ning sisustasid „Intellektikal” põnevaid ainetunde.

Intellektika” on ühtaegu suunatud nii põhikooliõpilastele kui ka juba gümnaasiumiastmes õppivatele noortele. Seepärast on korraldajad programmi koostades lähtunud sellest, et harivat tegevust jätkuks igale vanusegrupile. Näiteks on messil võimalus kaasa lüüa „Rakett 69”-teemalises gravitatsiooniautode võistluses, kus pannakse proovile nii tehnilised oskused kui ka füüsikalised teadmised. Noored infootsijad võtavad mõõtu „Informiinil”, mis on teemal Eesti Vabariik 100 ning kus tuleb etteantud küsimustele leida vastused nutiseadet kasutades. Loovust saavad kooliõpilased näidata ka noorte luuletajate mõõduvõtmises „Luuleprõmm” ning figuurpannkookide küpsetamises, mis on järg mullu äärmiselt populaarseks osutunud tordivõistlusele.

Täielikku ülevaadet messi raames toimuvatest võistlustest ning töötubadest saab uurida sündmuse kodulehelt www.intellektika.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!