Huvi eesti keele õppe vastu on endiselt ülisuur

10. jaan. 2018 Integratsiooni Sihtasutus - Kommenteeri artiklit

Täna, 10. jaanuari keskpäeval Integratsiooni Sihtasutuse avatud 642 kohta tasuta eesti keele kursustele Tartus, Narvas, Sillamäel, Jõhvis, Kohtla-Järve Ahtme linnaosas ja Pärnus täitusid veidi enam kui tunni ajaga, Tallinna rühmad said täis kõigest 15 minutiga. Esimestena täitusid Tallinnas B1- ja B2-tasemel õpperühmad.
Mõne tunniga täitusid kohad ka septembris, kui sihtasutus pakkus 572 õppekohta. Integratsiooni Sihtasutuse keelelise ja kultuurilise kümbluse valdkonnajuhi Jana Tondi sõnul avas sihtasutus seekord rohkem A1-tasemel õpperühmi nii Tallinnas kui ka Narvas – kui sügisel avati mõlemas linnas viis rühma, siis seekord kaheksa.
Keelehuvilised sööstsid täna südapäeval arvuti taha registreeruma sellise hooga, et korraks ei pidanud Integratsiooni Sihtasutuse kodulehekülg tekkinud pingele vastu. Õnneks lahendati probleem kiiresti.
Integratsiooni Sihtasutus avab eesti keele kursustele registreerimise regulaarselt kaks korda aastas – kui jaanuaris registreeruda ei õnnestunud, siis on uus võimalus septembris.
Jätkuvalt on võimalik registreeruda keelekohvikutesse ning eesti keele ja kultuuri klubidesse.
Eesti keele kursustel õppimise kulud katab Euroopa Sotsiaalfond projektist „Eesti ühiskonnas lõimumist toetavateks tegevusteks andmise tingimused” ja kultuuriministeerium.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!