Läänemaa ühisgümnaasiumi hakkab juhtima Ain Iro

10. jaan. 2018 HTM - Kommenteeri artiklit

Läänemaa ühisgümnaasiumi veebruarist vabanevale direktori ametikohale valis konkursikomisjon viie lõppvooru pääsenud kandidaadi seast Viljandi gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Ain Iro.

Ain Iro on haridusvaldkonnas tegutsenud 20 aastat, millest suurema osa on töötanud matemaatikaõpetajana Jõhvi, Haapsalu ja Viljandi gümnaasiumides. Ta on olnud ka Haapsalu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja, Jõhvi gümnaasiumi õppealajuhataja ja direktori kohusetäitja.

Ain Iro väärtustab kõrgelt oma praegust tööd Viljandis, sest on sealt saanud hindamatu kogemuse riigigümnaasiumi õpetajana, olles osaline uue õppeasutuse koolikultuuri kujundamises.

Konkursikomisjoni kuulunud haridus- ja teadusministeeriumi koolivõrgu osakonna juhataja Raivo Trummali sõnul paistis Ain silma tugevalt õpilaskeskse lähenemisega. „Kõik komisjoni liikmed olid otsuse suhtes üksmeelsed,” ütles Trummal.

Komisjoni kuulusid lisaks haridus- ja teadusministeeriumi esindajatele ka Haapsalu aselinnapea, Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilasesinduse liige ja Võru gümnaasiumi direktor.

Ain Iro näeb koolielu otsuste tegemisel suurt rolli õpilasesindusel ja peab oluliseks, et õpilased saavad kaasa rääkida nii õpikeskkonna kui ka õppekava teemadel. „Õpetada tuleb nii, et õpitakse, ning õpetaja peab leidma selleks sobiva viisi, varieerides meetodeid ja vahendeid. Tahan anda kõik endast oleneva, et õpilaste soov õppida säiliks kogu kooliaja jooksul. Et õpetaja märkaks igaühe arengut, peab ta hästi tundma ka õpilase lähtepositsiooni,” ütles Ain Iro.

Ain Iro asub tööle kuu jooksul. Praegune direktor Leidi Schmidt, kes on juhtinud Läänemaa ühisgümnaasiumi selle asutamisest alates, läheb pensionile 1. veebruaril.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!