Õpetajate Lehe kolleegiumi uusaastasoovid lugejaile

12. jaan. 2018 - Kommenteeri artiklit

Anneli Aab, SA Innove kommunikatsiooni ja rahvusvahelise koostöö valdkonna juht:

Eesti haridus on midagi, mille üle saame uhkust tunda. Teisalt teame, et maailm muutub ja tänane infoühiskond vajab uusi, varasemast erinevaid oskusi. Soovin uueks aastaks jõudu ja järjepidevust säilitada säilitamisväärset ning energiat olla uuele avatud.  Head koostöötahet kõigile hariduselu edasiviimisel!

 

Jakob Kübarsepp, TTÜ professor:

Hea haridushuviline! Välishindajate  pilgu läbi paistab, et Eesti haridusega on hästi. Enesekriitiliselt teame aga, et alati on võimalik veelgi paremini. Uueks aastaks soovin nii head Õpetajate Lehe lugemist kui ka julgust kaasa rääkida ja kirjutada haridusega seotud teemadel.

 

Indrek Lillemägi, Emili kooli direktor:

Soovin, et inimesed võtaksid aega lugemiseks ja mõtlemiseks. Soovin ka julgust ideid teoks teha, vähem ekraani ja rohkem värsket õhku!

 

Tarmo Loodus, Viljandi kutseõppekeskuse direktor:

Meie leht on nii hea, kui me seda ise teeme ja teha aitame. Soovin meile uuel aastal jätkuvaid arutelusid hariduse edendamiseks, meie õpetajate ja kasvatajate meelte avali hoidmiseks. Rohkem tagasivaatamist meie saja-aastase riigi haridusloole, paljud uued ideed on meie esivanemad juba läbi proovinud. Meie võimalus on neid teades luua uusi väärtusi, uusi teadmisi. Ilusat ja viljakat juubeliaastat!

 

Iiris Oosalu, Avatud Kooli õppe- ja arendusjuht, „Noored kooli” 4. lennu vilistlane:

Soovin, et 2018. aastal kogeksid kõik õppimise elevust ja rõõmu. Märgake oma õpikohti, haarake kinni õppimisvõimalustest ja laske uudishimul võimust võtta.

 

Margus Pedaste, TÜ haridustehnoloogia professor:

Soovin, et iga inimene astuks sammu kaasava hariduse põhimõtete rakendamise suunas, et iga laps ja täiskasvanu tunneks end meiega koos hästi.

 

Martin Saar, Tallinna reaalkooli õppealajuhataja:

Soovin teie ainetundidesse ohtralt dopamiini vallandavat – see aitab uut ja olulist õppida! Julgust ja tarkust põlvkondade vältel loodud sobivate võtete kasutamiseks.

 

Märt Sults, õpetaja, riigikogu liige:

Soovin, et sellel aastal oleksime meie, õpetajad, eriti tahtekindlad ja eesmärgikesksed. Et suures juubeliürituste melus ei unustaks me oma põhitööd ega annaks järgi nõudmistes hariduse kvaliteedile, isegi siis, kui tundub, et võitleme tuuleveskitega. Et me ei unustaks ka keemia- ja kehalise kasvatuse tundides, et meie riigi kaubamärk on riigi hümn, vapp ning haritud kodanikkond. Raha eest saab osta kõike, kuid aadet ja patriotismi tuleb õpilastel hankida teilt. Seda tööd ei saa rahas mõõta – iga pakutav palganumber on mõttetult väike. Soovin meile tervist ja põhjamaalastele omast külma pead, et me ei laseks ennast ja õppureid juhuotsustest ega mingitest uutest paradigmadest eksituse teele viia. Tulevik on nende käes, kel on lahendused olemas enne arvuti juurde jõudmist, ja põhiteadmised sellisel tasemel, et oskavad lahendada ülesandeid, mida keegi varem pole lahendanud.

 

Eda-Mai Tammiste, Anija valla lasteaedade direktor:

Soovin, et kõik inimesed maailmas saaksid teha tööd, mis neile meeldib, sobib ning rõõmu ning rahulolu pakub. Õnn on see, kui lähed hommikul rõõmuga tööle ja õhtul rõõmuga koju.

Soovin, et õpetajad ja kõik lastega töötavad inimesed leiaksid võimaluse ja aja iseenda jaoks – et mitte läbi põleda ega ära väsida. Hea tervis on kõige alus.

Õpetajatele soovin arukaid lapsi, mõistvaid vanemaid, koostöövalmis kolleege ja inimlikke ülemusi. Uskuge ja usaldage neid!

Kogu Eesti rahvale soovin palju-palju armastust ning hingerahu.

 

Margit Timakov, EÕL-i esimees:

Soovin 2018. aastaks tervist ja terviklikkust, sihikindlust ja südamlikkust, positiivsust ja pealehakkamist, koostöisust ja kannatlikkust – meeldejääva aasta kujundamist.

 

Tea Varrak, HTM-i kantsler:

Soovin kõigile Eesti Vabariigi juubeliaastal häid ideid ja rahu südamesse.

Sajas tegutsemisaasta täitub ka haridus- ja teadusministeeriumil,  virget vaimu ja õnne kogu valdkonnale!

 

Kristi Vinter-Nemvalts, TLÜ haridusteaduste instituudi direktor:

Soovin kõigile julgust ja soovi astuda mugavustsoonist välja, katsetada uut ning õppida naudinguga, et muutuvas ja ennustamatus maailmas paremini ja masendusse langemata toime tulla.

 

Reemo Voltri, EHL-i esimees:

Eesti õpetajate esindusorganisatsiooni poolt soovin õpetajatele indu ja märkamistahet ning koostööd, nii asutusesisest kui ka asutuste vahel. Et meie, õpetajate arvamused ja huvid oleksid veel paremini esindatud, siis ootame kõiki haridustöötajaid ühinema EHL-iga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!