Tallinna keskraamatukogu soovitab: Pisut siit ja pisut sealt

19. jaan. 2018 Tallinna keskraamatukogu - Kommenteeri artiklit

„Vanade tsivilisatsioonide fantastiline maailm”

Põnev teatmeteos annab ülevaate olulistest vanadest tsivilisatsioonidest – käsitletakse kiviaega, Vana-Egiptust, Antiik-Kreekat ja Antiik-Roomat, Vana-Hiinat ja Vana-Jaapanit, samuti inkasid, asteeke ja maiasid. Ülevaate saab iga tsivilisatsiooni kohta väga laialdaselt, alates igapäevaelust ja elukorraldusest, lõpetades teaduse ja tehnika arenguga. Raamatut illustreerivad rohked joonised ja illustratsioonid. Soovitame nii noorele ajaloohuvilisele kui ka kõigile teistele, kes tahavad pilku sajandite ja aastatuhandete taha heita.

 

Olivia Saar „Kippu ega kõppu”

Selles raamatus õpivad lapsed tundma eesti keele väljendeid. Toredate lühikeste loomalugude käigus saavad lapsed kokku hiirepoiss Rihardiga, kes rändab ringi, hunt Huubertiga, kes võidab võidusõidu, mäger Märteniga, kes tahab kolida, jänespoiss Joonataniga, kes kuulab vaikust, ja teistegi loomadega. Kümne jutukesega rikastatakse laste sõnavara väljenditega pilla-palla, priks-praks, plirts-plärts, tasapisi, risti-rästi, kila-kola, uisapäisa, kihku-kähku, tipp-topp ja kippu ega kõppu.

Jaak Urmet „Hurdast Pärnani”

Raamat Eesti kahekümne viiest suurkujust on kirjutatud vanusele 9+, aga väga tore ja nauditav lugemine igas vanuses inimesele. Raamatusse köidetud lood on ilmunud eraldi lugudena ajakirjas Hea Laps aastail 2014–2017. Raamatus ei leia poliitikuid ja sõjamehi, sest nagu autor ütleb, nende nimesid teavad niigi kõik. Tema soovis näidata, et suurkujude ring on lõputult avar, ning osutada raamatus eelkõige kunstidele ja teadusele. Raamatus saab tutvuda rokimehe Gunnar Grapsi, sumomaadleja Kaido Höövelsoni, laulja Georg Otsa, helilooja Olev Ehala, kirjanik Oskar Lutsu, näitleja Jüri Järveti ja paljude teistega. Lood on Karel Korpi originaalillustratsioonidega.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!