Tartu kõrgema kunstikooli konverents „Pallas 99” tõstab fookusesse Eesti kunstihariduse

31. jaan. 2018 Tartu kõrgem kunstikool - Kommenteeri artiklit

Tartu kõrgema kunstikooli algatusel toimub reedel, 9. veebruaril Tartus kunstihariduse konverents „Pallas 99”. Konverentsi ettekannetes vaadeldakse Pallase ja Eesti kunstihariduse eri tahke erinevate kunstiorganisatsioonide ja valdkondade platvormil 99 aastat pärast Pallase kunstikooli asutamist.

Konverentsi eesmärk on väärtustada kaasaegset Eesti kunstiharidust ajalooliselt olulise tähtpäeva eel.  1918. aastal loodi Tartus kunstiühing Pallas  ja 1919. aasta sügisel asutas ühing Pallase nime kandva kunstikooli. Käesoleval aastal möödus kunstiühingu loomisest sada aastat ja kooli loomisest möödub 99. 1924. aastal sai Pallase koolist esimene kaasaegset kunstiharidust pakkuv kõrgem kunstiõppeasutus Eestis.

Teemakohaste ettekannetega esinevad Tartu kõrgema kunstikooli rektor Vallo Nuust, kunstiühingu Pallas esimees Enn Lillemets, Tartu kunstimuuseumi direktor Signe Kivi ja mitmed teised Pallasega otseselt või kaudselt seotud  institutsioonide esindajad. Konverentsi teine pool keskendub kaasaegsele kunstiharidusele, sellega seotud võimalustele ja ootustele. Ürituse võtavad kokku Tartu kõrgema kunstikooli tudengid ja vilistlased.

Konverentsile on oodatud kõik, kes soovivad heita pilku sellele, mis toimub Eesti kunstihariduses, millised võimalused on kunstikooli lõpetaja ees  täna ning millist tähendust selle kõige juures omab  nähtus nimega Pallas.

Kunstihariduse konverents „Pallas 99”  toimub 9. veebruaril Kvartali V konverentsikeskuses, algusega kell 11. Üritus on kõigile huvilistele tasuta! Registreeruda saab 2. veebruarini (k. a).

Lisainfo, täpsema päevakava ja registreerumine siin.

Üritust toetab Tartu kultuurkapital.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!