Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kutsub kevadhooajal ligi sajale tasuta kontserdile

2. veebr. 2018 EMTA - Kommenteeri artiklit

EMTA sümfooniaorkester Estonia kontserdisaalis. Foto: Jelena Vilt

 

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA) kontserdielu on alati olnud tihe. Nii on see ka veebruarist juunikuuni vältaval kevadhooajal, mil kvaliteetse ja mitmekülgse programmi raames toimub pea sada tasuta kontserti ning üles astub ligi 300 muusikut.

EMTA kevadhooaja sündmused varieeruvad klassikast vaba improvisatsioonini ning džässist rahvamuusikani. Esinejate rivis on nii õppejõud, väliskülalised kui ka üliõpilased. Viimaste pakatavast energiast on kuulajatel võimalik osa saada iganädalastel „Tudengiteisipäeva” kontsertidel. Kevadkuudel leiavad aset ka EMTA sümfooniaorkestri kontserdid ja ooperiõhtud ning mitu festivali, kus esitatakse muusikat varajasest kaasaegseni.

Üks hooaja tähtsündmusi on 15.–18. märtsini toimuv vanamuusikafestival „Ceciliana”, mis sel aastal tuleb juba viiendat korda. Festivalil esinevad kodu- ja välismaised oma ala professionaalid ja muusikaüliõpilased. Kõik festivalil üles astuvad väliskülalised on väga aktiivsed ja tunnustatud tegevmuusikud, kes osalevad mitmete ansamblite töös ning on samas lugupeetud pedagoogid. Avakontsert 15. märtsil toob publiku ette Soome viola da gamba mängija Markus Kuikka. Järgmisel õhtul astuvad üles EMTA ja Helsingi Kunstide Ülikooli Sibeliuse akadeemia barokkorkester ning solistid. Festivali üks erilisemaid kontserte toimub laupäeval, 17. märtsil, kui Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones esinevad sopran Tuuli Lindeberg ning teorbivirtuoos Eero Palviainen. Festivali lõppakordi annavad Kadri­oru kunstimuuseumis Taani Kuningliku Muusikaakadeemia õppejõud Bolette Roed (plokkflööt) ja Aureliusz Golinski (viiul) ning „Ceciliana” kunstiline juht Imbi Tarum (klavessiin).

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kontserdid toimuvad enamasti EMTA saalides (Tatari 13), samuti teistes paikades nii Tallinnas kui ka mujal Eestis. Et kultuurielamus oleks kõigile kättesaadav, on sissepääs enamikule EMTA kontsertidest tasuta.

Vaata lisa ema.edu.ee.

Tule kontsertidele!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!