EMTA lavakunstikooli tudengid toovad Tallinna Linnateatris lavale „Krati”

2. veebr. 2018 Tallinna Linnateater - Kommenteeri artiklit

Restaureerimise käigus sai Hobuveski uue väljanägemise. Foto: Siim Vahur

 

Veebruari alguses naaseb restaureerimisest Tallinna Linnateatri unikaalne mängupaik Hobuveski. Ehitustööde käigus loodi hoonesse teatrisaalile sobilik heli-, valgus- ja küttesüsteem, rajati ventilatsioon ja uued vajalikud kaablitrassid ning uuendati publikuruume. Restaureerimistööde käigus sai Hobuveskist tõeline teatrisaal, mis on vanalinna ühe ajaloolise hoone omamoodi uuestisünd.

Juba märtsis toimub Hobuveskis esimene esietendus – värske ilme saanud teatrisaalis hakkavad möllama EMTA lavakunstikooli 28. lennu tudengid. Lavastajatudeng Ingmar Jõela käe all jõuab Hobuveskis lavale uuslavastus „Kratt”, mis ammutab ainest nii mütoloogiast kui ka teatriloost, kuid otsib muistendites ja balletis kujutatud olukordadele ja tegelastele vasteid meid ümbritsevast reaalsusest. Mis on see vara, mida endale kokku kanname ja mille hävimist paaniliselt kardame? Kui kaugele oleme valmis oma eesmärkide saavutamiseks minema? Kes on need kuradid, kellele täna oma hinge müüme?

Loo autorid on Ingmar Jõela ja Priit Põldma (mõlemad EMTA lavakunstikooli 28. lend), lava ja kostüümid loob Nele Sooväli, heliloojana teeb linnateatris debüüdi Valter Soosalu, Valteri lauludele loovad sõnad Jan Kaus ja Priit Põldma, muusikalise kujundajana lööb kaasa Sander Mölder, valgust kujundab Merily Loss. Laval saab näha ja kuulda EMTA lavakunstikooli 28. lennu tudengeid, mängivad Laura Kukk, Jane Napp, Jaanus Nuutre, Dovydas Pabarčius, Teele Pärn, Sander Roosimägi, Nils Mattias Steinberg, Markus Truup. Esietendus toimub 17. märtsil Hobuveskis.

Lavastust mängitakse vaid 15 korral. Piletid on müügil alates 1. veebruarist Piletilevis ja Tallinna Linnateatri kassas.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!