Estonia kontserdisaalis virvendavad veebruaris „Virmalised”

2. veebr. 2018 Eesti Interpreetide Liit - Kommenteeri artiklit

 

Esmakordselt kõlab taasiseseisvunud Eestis ühel festivalil Eesti klaverimuusika paremik läbi sajandi. Kolmel veebruarikuu õhtul on haruldane võimalus kuulata meie tänaseid rahvusvaheliselt tunnustatud kontsertpianiste. Kullafondi kõrval toimuvad igal kontserdil eesti heliloojate klaveriteoste esiettekanded.

12.–16. veebruarini leiab Estonia kontserdisaalis aset klaverimuusikafestival „Virmalised”. Kolmel õhtul kõlab meie esindussaali laval eesti klaverimuusika läbi saja aasta. Nii kõlavad legendaarsete Eduard Tubina, Mart Saare, Arvo Pärdi, Veljo Tormise ja Ester Mägi kõrval ka teiste eestlastele armsaks saanud heliloojate, nagu näiteks Tõnu Kõrvitsa, Jüri Reinvere ja Erkki-Sven Tüüri teosed.

Iga festivalikontsert on eriline, tuues lavalaudadele eri põlvkonna pianistid. Lavale astuvad Ivari Ilja, Peep Lassmann, Ralf Taal, Irina Zahharenkova, Mihkel Poll, Johan Randvere, Sten Lassmann, Kristiina Rokashevich, Mati Mikalai, Age Juurikas, Sten Heinoja, Kristi Kapten, Marko Martin, Tanel Joamets, Kai Ratassepp ja Maksim Štšura.

Festivali nimi „Virmalised” on läbiv kujund nii Eesti klaverimuusikas kui ka kultuuris. Festivali idee on tuua kuulajani meistriteosed eesti muusika varamust kõrvuti uudisteostega. Festivali kunstiliste juhtide Mihkel Polli ja Sten Lassmanni sõnul on „Virmaliste” festival harukordne võimalus nautida Eesti muusika tähtteoseid parimate klaverikunstnike esituses.

Festival „Virmalised” on pühendatud Eesti Vabariigi 100 aasta juubelile ja toimub Eesti Interpreetide Liidu ja Eesti Pianistide Liidu koostöös.

 

Festivali pääsmed on saadaval Piletimaailmas ja Piletilevis.

  • Kuni 9. veebruarini täispass 42 eurot, sooduspass (õpilased, tudengid, pensionärid) 30 eurot,
  • 10.–16. veebruarini täispass 48 eurot, sooduspass (õpilased, tudengid, pensionärid) 36 eurot,
  • kontsertide üksikpiletid 20/12 eurot (õpilased, tudengid, pensionärid).

www.interpreet.ee


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!