Haridus- ja teadusministeerium võttis osa „Tööle kaasa!” algatusest

20. veebr. 2018 HTM - Kommenteeri artiklit

Tallinna Nõmme põhikooli 9. klassi õpilased koos klassijuhataja ja direktoriga tutvusid 16. veebruaril ministeeriumi tööga. Muuhulgas toimusid kolmes töögrupis koosolekud päevakajalistel teemadel: riigieksamite ja koduste tööde vajalikkus ning õpetajate õigused. Õpilaste seisukohad on edastatud nii ministrile kui ka kantslerile.

Ministeeriumi Tartu esindust külastasid samal päeval Miina Härma gümnaasiumi 8. klassi õpilased. Üldharidusosakonna nõunik Katre Mehine tutvustas neile oma töö sisu. Eeskätt käsitleti rahvusvahelise ja IB-õppe koordineerimist, mida MHG kasutab. Lisaks arutleti koduste tööde teemal ning tegeldi karjääri planeerimisega.

Ministeeriumi kantsler Tea Varrak kutsub kõiki lapsevanemaid üles sellist võimalust kasutama. „Nii näevad noored ametinimetuse taga ka töö sisu. Selline karjääriõppe vorm aitab neil teha teadlikumaid erialavalikuid,” selgitas Varrak.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!