Koerustükk igasse päeva!

9. veebr. 2018 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit

Sirje Pärismaa.

Ehkki juba uue aasta esimestest minutitest on meie komberuum olnud täis klähvimist, kiunumist, haugatusi ja hammustamistki, algab koera aasta alles järgmisel nädalal, 15. veebruaril.

Mida on siis oodata Hiina kalendri uuelt aastalt? Teeme väikse ennustuse, kasutades abimäärajaid, eeskätt ÕS-i ja eesti keele seletavat sõnaraamatut.

Esmalt aga siiski astroloogide ennustus: kollase maakoera aasta nõuab tähelepanu pööramist reaalsetele asjadele ja igapäevavajaduste rahuldamisele, nagu toit, rõivad, lapsed, töökoht, kütus, hoolt vajavad vanurid. Kõlab ka hoiatus: elu läheb raskemaks.

Võib-olla oligi vahepeal osa inimeste elu liiga kerge? Nüüd on igatahes õrn lootus, et taltsamaks muutuvad maru- ja põrgukoerad, keda üleöö tekkinud kui kirjusid koeri. Loodetavasti tehakse sigaduste asemel (meenutan, et eelmine aasta polnud Hiina kalendri järgi siiski mitte sea, vaid kuke oma) hoopis koerust, sest senine suhtumine ei kõlba koera aastal enam koera hänna allagi. Ka siis, kui õues on koerailm (või käimas koerapulm).

Üks väike koerustükk igasse päeva!

Kes tunneb, et tal on koeraamet (või siis suhtumist: koerale koera palk), sel on just paras aeg kaaluda töökohavahetust. Miks mitte koeratüdruk Lottest inspireerituna hakata leiutajaks, detektiiviks või kosmonaudiks? Eriti sobivad ametid lumehelbekeste põlvkonna esindajaile.

Aasta soosib ka ühiskonna valvekoera kohale asumist, et lõukoera kombel kõik kondid ja kitsaskohad lõugade vahele haarata.

Aga ehk tasub hoopis mõelda positiivselt, et kui oled saanud üle koera, saad üle koera saba ka. Pealegi, vanale koerale uusi trikke ju ei õpeta. Ehk ongi koer just siia maetud!

Samas on üldtuntud tõde, et mida rohkem koeri koos, seda vedelam lake. Ja kui ikka olete ülemusega nagu kass ja koer, siis sinu lahkumise peale ei haugu ükski koer. Kui muidugi oled olnud koer poiss, ega seepärast pea ilmtingimata koerapoisiks hakkama. Alati on keegi sinust veel koeram.

Liialt tagasihoidlikele eestlastele ka üks soovitus: kes ikka koera saba kergitab kui koer ise.

Statistikahuviline lugeja võib aga kokku rehkendada, mitu korda esines selles kolumnis sõna „koer”.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!