Miksteater viib vaatajani vanakreeka müüdi Prometheusest

2. veebr. 2018 Miksteater - Kommenteeri artiklit

Pildil kotkas – Katrin Kalma, Prometheus – Kristo Toots. Foto: Kristel Vask

 

Miksteatri 11. hooaja esimeseks uuslavastuseks on jaanuari lõpus Teatri Kodus esietendunud „Prometheus”. Lugu peajumal Zeusi ja titaan Prometheuse sõprusest ja vastasseisust, vabadusest ning kohustusest ning oma põhimõtetele kindlaksjäämisest on mõeldud koolilastele alates 9. eluaastast. Kolm näitlejat tõmbavad mängu käima seal, kus võimalik: lavastus on mobiilne ja sobib mängimiseks ka koolides ja kultuurimajades. Kõiki teisigi Miksteatri lavastusi on võimalik mängida väljaspool statsionaari.

Jätkame ka sel kevadel lasteaedade külastamist lavastusega „Erakordne veepudel”. Lavastus valmis programmis „Teater lasteaeda”, koostööpartneriteks kultuuriministeerium, heategevusfond Aitan Lapsi ning Pandipakend OÜ. Programmi eesmärk on tutvustada lastele laiemalt keskkonnasäästlikkuse ja spetsiifilisemalt pakendite taaskasutamise temaatikat. Kõik programmi raames antavad etendused on vaatajatele tasuta.

Kooliealistele pakume vaadata veel lavastust „Nähtamatu poiss”, mis räägib teise inimese märkamisest: mees ei märka naist oma kõrval perroonil, poiss ei märka väikest tüdrukut, kes hoolitseb lindude eest, keegi ei märka meest, kellele meeldib üle kõige naerda, vanemad ei märka oma last, kuni too muutub nähtamatuks.

Nii suurtele kui ka väikestele vaatajatele pakume sõnadeta lavastust „Pink”, mis räägib loo kodutust mehest, kes pargipingil oma unistuste jõuluõhtut peab. Siis aga rikub miski selle idülli. Humoorikas ja südamlik lugu on arusaadav igas vanuses vaatajatele ning sobib ka muukeelsele publikule.

Alates aprillist on Miksteatril jälle kavas näidendite lugemise sari „See loeb”, mis loodetavasti jätkub sügisel. Sõidame kooli kohale ning tuntud näitleja osavõtul loetakse ühiselt läbi näidend, mida parajasti koolis käsitletakse. Näidendi ja näitleja, keda külla tahetakse kutsuda, saab kool valida ise. Rohkem infot alates märtsist meie kodulehelt www.miksteater.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!