PLMF korraldab talvefestivali ja tähistab 15. sünnipäeva

2. veebr. 2018 PLMF - Kommenteeri artiklit

Tallinna talvefestivalil astub üles Trio Hemeīs. Vasakult Andreas Lend (tšello), Sigrid Kuulmann (viiul), Ralf Taal (klaver). Foto: Arno Mikkor

 

Muusikute fond PLMF korraldab üheteistkümnendat korda Tallinna talvefestivali,  mis leiab aset 5.–13. veebruarini. Alates 2006. aastast on festivaliga kaasas käinud heateo algatus „Tõsta pilk ja ava süda”. Tänavu kogume annetusi Vanalinna muusikakoolile, et võimaldada senisest rohkematel erivajadustega lastel pilli õppida. Annetame heategevuseks 25% piletitulust ning ühtlasi kutsume inimesi üles annetusi tegema. Muusikakooli noored astuvad üles festivali kontsertidel.

7. veebruaril tähistab PLMF oma 15. sünnipäeva suurejoonelise galakontserdiga Estonia kontserdisaalis, kus astuvad üles muusikud Poolast, Iisraelist, Argentiinast, Suurbritanniast ja Tšehhist kõrvuti tippsolistidega Eestist, kelle lendutõusu on fond oma tegevusaastate jooksul järjepidevalt toetanud.

Kuuel talveõhtul lummavad meid muusikahelid Mustpeade majas, Hopneri majas ja Rootsi-Mihkli kirikus. 5. veebruaril vaimustavad kuulajaid sopran Pille Lill ning Iisraeli pianist Sofia Mazar, 6. veebruaril puudutab kontserdikülastajate hingekeeli praegu Inglismaal loometegevusega seotud viiuldaja Anna-Liisa Bezrodny ning vioolamängija Yuri Zhislin.

8. veebruar toob Hopneri majja Argentiina tango – musitseerivad Baltic Neopolis Virtuosi kvartett koos tšellist Andreas Lendi ja bandooniumimängija Marcelo Nisinmaniga (Argentiina). 9. veebruaril köidab meie meeli Marko Martin, esitades F. Liszti ning J. Brahmsi klaveriteoseid. Saksofonist Virgo Veldi, Andreas Lend ning akordionist Jaak Luts­oja kutsuvad meid 10. veebruaril tangomaailma. Festivali lõpetavad 13. veebruaril Rootsi-Mihkli kirikus noored talendid Markéta Janouškova, Raiko Raalik, Johan Randvere ja Henri Zibo.

Koos vanalinna seltsiga kutsume 13. veebruaril kell 18 linnarahvast muusikalisele tõrvikurongkäigule Musumäelt Raekoja platsile, kus ehitakse vastlapuu ning tähistatakse vastlapäeva.

Hopneri maja kontsertide muusika­elamusele pakub oma soolaste ja magusate hõrgutistega lisanaudingut kohvik Sessel. Festivali kestel pakub kohvik Maiasmokk erihinnaga kooki Talvemaius ning kontserdipiletiga on Clayhills Gastropubi menüü 10% soodsam.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!