Põltsamaa piirkonna koolide taliolümpiamängud läksid igati korda

15. veebr. 2018 Annika Kallasmaa Põltsamaa valla koostööprojekti koordinaator - Kommenteeri artiklit

Eesti sportlased võistlevad Lõuna-Koreas olümpiamängudel, kuid 5. ja 6. veebruaril toimusid Põltsamaa piirkonna koolide oma taliolümpiamängud, kus osales üheksa kooli ‒ seitse Põltsamaa ja kaks Viljandi vallast. Üheksa kooli õpilased olid jaotatud 23 riigi võistkondadesse.

Kahel päeval võisteldi kokku üheksal alal: uisutamine, suusatamine, kelgutamine, tõukekelgutamine, discgolf’i täpsusvisked, takistusraja läbimine, jääpall, piriliks, curling.

Välja selgitati iga kooliastme parimad riigid: I kooliastme riikidest võitis Holland (Põltsamaa ÜG), II kooliastmes oli parim Norra (Puurmani mõisakool) ja III kooliastmes võitis Eesti (Adavere põhikool). Kõik võitnud võistkonnad sõidavad ekskursioonile Eesti spordi- ja olümpiamuuseumisse.

Olümpiamängud toimusid KOV-i koostöögruppide tegevuskava raames, mida rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti noorsootöö keskuse elluviidava ESF-i kaasrahastatud programmi kaudu, toetajate hulka kuuluvad ka olümpiaakadeemia, Eesti kultuurkapitali Jõgevamaa ekspertgrupp, Põltsamaa vald ja Põltsamaa Felix. Korraldamisel olid abiks kõikide koolide õpetajad, töötajad, vabatahtlikud, Kaitseliit ja külaseltsid.

Tagasiside koolide juhtidelt, õpetajatelt ja lastelt on väga kiitev. Eriti vaimustuses olid lapsed takistusraja läbimisest. Õpetaja Pille Martsik (Põltsamaa ÜG) ütles, et tema saab uhke olla selle üle, et meeskonnatöö asjade organiseerimisel ja ühisvormi tellimisel toimis hästi, tõhus oli ka vanemate toetus. Selle kahe õues veedetud päeva üle tasub olla õnnelik.

Aitäh osalejatele ja abistajatele ning toetajatele!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!