Presidendi kõnevõistluse võitsid Tallinna noored

13. veebr. 2018 Vabariigi Presidendi Kantselei - Kommenteeri artiklit

President Kersti Kaljulaidi üleskutse „Kirjuta Eestile” parima kõne autorid on neli noort Tallinna 32. keskkoolist. Klaus Sebastian Levit, Marit Brit Tamme, Doreen Mägi ja Katharina Arge kannavad oma võidukõne ette 21. veebruaril „Eesti tänab” sündmusel Narvas, kus president Kersti Kaljulaid annab üle riiklikud teenetemärgid.

Kokku laekus kõnevõistlusele ligi 160 tööd, nende hulgas 25 videot. „Mul on väga hea meel, et nii paljud noored kirjutasid Eestile ja Eestist ning meie inimeste minevikust, tulevikust ja sellega seotud lootustest. Eesti on meie kõigi mõtete ja tegude summa ning koos saame mõelda ja teha ta just selliseks, nagu ise tunneme ja oskame. Oluline on, et meie noored tahaksid ja julgeksid välja öelda, kuidas neile asjad näivad, ja et seda ka kuulda oleks,” ütles president Kersti Kaljulaid.

Lisaks märkis kõnekonkursi žürii ära veel kaheksa tööd ja nende autorid kohtuvad ka president Kaljulaidiga: Alina Vorontšihhina; Merilin Radvilavičiuse „100 sõna Eestile”; Laura Koitsaare räpivormis kõne; Janet Murumetsa „Minu elu”; Johanna Vaiksoo „Kallis Eesti!”; Piia Tomingase „Aeg ei ole ruumist tähtsam”; Sandra Bucherti „Palju õnne sünnipäevaks, Eesti!”; Emma Kaupsi, Mark Herman Ilumetsa, Peeter Valdmani ja Emili Kuuse „Eesti Vabariik 100”.

Hindamiskomisjoni kuulusid EV 100. aastapäeva korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa, kirjanik Andrus Kivirähk, kommunikatsiooniekspert Daniel Vaarik, Vabariigi Presidendi Kantselei protokolliosakonna juhataja Liisa Ojaveer ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Kaidi Aher.

Võidukõne video leiate siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!