Innovaatiline keeleäpp pakub alates tänasest tasuta eesti keele õpet

5. märts 2018 Ott Ojamets Speakly tegevjuht - 1 Kommentaar

Ott Ojamets.

Integratsiooni Sihtasutus esitles täna, 5. märtsil Eestis välja töötatud keeleõppeprogrammi Speakly. Tänu saavad eesti keelest erineva emakeelega inimesed õppida eesti keelt tasuta.
Speakly võimaldab tasuta eesti keelt õppida vene, inglise, saksa ja prantsuse keele baasil.

Kultuuriminister Indrek Saare sõnul on iga eesti keele oskaja Eesti jaoks väärtuslik Eesti keele ja kultuuri kandja. „Keeleoskus on hea hüppelaud igaühele, kes soovib end Eestis teostada, olla ühiskonnaelus aktiivne ja panustada sellesse, et meie elu edeneks. Samas peab keeleõpe olema igaühele kättesaadav. Sellepärast on mul väga hea meel, et oleme keeleõppes astunud edasi tubli digisammu – laetagu vaid äpp alla,” rääkis Saar.

Integratsiooni Sihtasutuse juhataja Irene Käosaare sõnul on Speakly üks olulisemaid elemente kõnekeel. „Tihti jääbki keele igapäevaelus kasutamine selle taha, et sõnavara oled küll omandanud, kuid puudub enesekindlus rääkida,” põhjendas Käosaar.
Speakly keeleõppeprogrammi saab kasutada nii arvutis kui ka telefonis. See koosneb kolmest sammust: sõnad, kirjutamine ja rääkimine ning eluliste olukordade harjutamine. Keeleõppeprogrammis kasutatakse spetsiaalseid mälutehnikaid, et uus info jääks võimalikult hästi ka meelde – programm saab ise aru, milliseid sõnu peab kasutaja rohkem harjutama ja millal on parim aeg nende kordamiseks. Kiire tulemuse saavutamiseks peaks kasutaja õppima programmi abil vähemalt 15 sõna päevas, mis võtab iga päev keskmiselt 35 minutit.

Speakly on Integratsiooni Sihtasutuse kingitus eesti keelt õppida soovijatele riigi sajanda sünnipäeva puhul. Võimalus õppida programmi abil eesti keelt kehtib ka pärast juubeliaasta lõppu.

Kuidas saada ligipääs tasuta eesti keele õppele selle programmi kaudu?

  1. Mine www.speakly.me.
  2. Vajuta „Osta kohe”.
  3. Logi sisse, vali eesti keel, vali mis tahes pakett.
  4. Sisesta sooduskood EV100, mis nullib tasu.
  5. Tee keeletest enda taseme määramiseks.
  6. Alusta õpinguid.

Hetkel ainult üks arvamus teemale “Innovaatiline keeleäpp pakub alates tänasest tasuta eesti keele õpet”

  1. Märt ütleb:

    Peaks olema vastavalt artiklile tasuta, aga ei ole seda
    mu tuttav, kes tahaks selle programmi abil õppida eesti keelt ütleb, et tuleb teade, et sooduskood EV100 on aegunud ja ei kehti enam

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!