Minister Mailis Reps: pikendame senist eesti keele arengukava 2020. aastani

15. märts 2018 HTM - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja teadusministeeriumi ning Eesti keelenõukogu esindajad arutasid Eesti keelevaldkonna arengukava eelnõu. Jõuti seisukohale, et arvestades peatselt algavat paljude strateegiate uuendamist, on otstarbekas pikendada senist eesti keele arengukava kahe aasta võrra ning jätkata keelevaldkonna arendamist Eesti elukestva õppe strateegiaga seotult.

Haridus- ja teadusminister Mailis Repsi sõnul on väga tähtis, et keelevaldkonda arendataks kooskõlas teiste valdkondade arenguga ja astutaks ühte sammu teiste strateegiatega. „Pikendame praeguse strateegia kehtivust ning töötame koos keelenõukogu ja laiema avalikkusega välja Eesti keelepoliitika põhialused,” ütles minister Reps. „Need põhialused on edaspidi sisendiks nii hariduse ja teaduse valdkonna kui ka teiste riiklike strateegiate loomisel aastatel 2020+ ehk ajal, kui enamikku riiklikke strateegiaid uuendatakse.”

Senise eesti keele arengukava pikendamiseks 2020. aastani on vajalik valitsuse otsus ning haridus- ja teadusministeerium plaanib valitsusele vastava ettepaneku teha.

Esialgne plaan nägi ette, et haridus- ja teadusministeerium töötab koostöös partneritega välja uue Eesti keelevaldkonna arengukava aastateks 2018‒2027.

Valitsus on otsustanud algatada strateegia „Eesti 2035” loomise, mille käigus lepitakse kokku riigi peamised arengueesmärgid ning vähendatakse arengukavade hulka ja bürokraatiat. 2020. aastal lõpevad riigis ligi pooled valdkondlikud arengukavad, mistõttu algab laiaulatuslik jätkustrateegiate koostamine. Aastal 2020 lõpeb ka Euroopa Liidu käesolev finantsperiood ning 2021. aastal algab järgmine, mille vahendeid aitavad loodavad strateegiad paremini jaotada.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!