Paldiski põhikool tähistas Eesti Vabariigi aastapäeva balliga

5. märts 2018 Inga Jürioja Paldiski põhikooli algklassiõpetaja - 2 kommentaari

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamiseks pidasid Paldiski põhikooli algklassid maha omaenda suure vastuvõtu ja balli ning seda juba viiendat korda järjest.

Kuna tegu on juubeliaastaga, siis sai seekordne ettevõtmine suursugusem ja pidulikum kui tavaliselt. Seni oleme pidanud vastuvõttu nii, et gümnaasiumist tulevad meile president ja tema kaasa ning algklassiõpilased on palutud kätlemisele, ballile, kontserdile ja banketile.

Sel aastal aga otsustasime, et kutsume vastuvõtule ka kõik algklasside lapsevanemad, et nad saaksid meie tegemistest vahetult rohkem osa. Kohale suutsime meelitada veidi üle kolmandiku lapsevanematest ning suur aitäh neile peredele, kes leidsid võimaluse aeg maha võtta ja oma lapsega üks vahva ja pidulik õhtu veeta.

Balliks hakkasime valmistuma juba sügisel. Suurem osa kunstitundidest kulusid lillede lõikamisele ja värvimisele ning koolimaja juubeliaastale sobivalt kaunistamisele. Laste tööna valmisid ka vabadussammas, Pikk Hermann ja riigikogu, tammepuu ja rukkililleväljad. Usinalt kirjutasid lapsed ise luuletusi ja õppisid laule, et neid kontserdil ette kanda. Varakult hakkasid lapsed ballitantse ja etiketti kordama. Kõige viimaseks ettevalmistuseks jäi ballipäeva hommikul küpsisetortide tegemine vastuvõtuks. Iga klass tegi tordi ja kaunistas selle vastavalt oma soovile.

Õhtuks panime selga oma kõige uhkemad riided ja vastuvõtt võis alata. Nagu ühele kätlemisele kohane, hõikas heerold kõik kutsutud välja ning  meie president tervitas kõiki kohalviibijaid. Kätlemisele järgnenud kontsert oli pidulik ja mitmekesine. Loeti endi kirjutatud luuletusi kodumaast ja Paldiskist ning nii mitmestki luuletuses kõlas kiitvaid sõnu nii meie linna kauni looduse kui ka vallavanema kohta. Esineti luuletustega, lauldi laule, kõlasid viiulid ja föödid, kongad ja tamburiinid. Külalisesinejatena pakkusid 5. ja 6. klass tüdrukud meile taaskasutusena disainitud kleite, mis olid inspiratsiooni saanud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevast. Kogu see kava oli põimitud kodumaalise luulega.

Nii oligi peagi aeg avavalsi käes. Georg Otsa esitatud „Saaremaa valsi” saatel keerutas presidendipaar üle saalipõranda ning kohe näitasid ka külalised oma tantsuoskust. Kogu ballimuusika oli sel aastal valitud Eesti kullafondi hulgast. Balli vaheajal toimus loomulikult pildistamine, sest nii kaunid külalised vajasid kindlasti jäädvustamist. Et tantsulust jalgades püsiks, tegime vahepeal pausi ning kogusime uut energiat suupistetest ja küpsisetortidest ning seejärel keerutasime tantsupõrandal edasi. Balli lõputantsuks tegime koos vanematega väga meeleoluka „Perekonnavalsi” ning finaaliks kõlas ühislauluna „Me armastame Eestit”.

Korraldajate hinge jäi mõnus rahulolu ‒ sai üks tore ja pikaks ajaks meeldejääv pidu maha peetud ja kui lapsena on mitmel vastuvõtul käidud, siis suurena päris presidendi ette astudes on vajalik julgus ja teadmised olemas. Õige asja ajamisest annavad märku vanematelt saadud tänusõnad: „Taevake! See koolimaja! Nägin pilte, kuid tegelikult on see veel kaunim! Kogu see ball ja laste tantsimine. Midagi nii uhket pole ammu tundnud. Aitäh selle peo eest!”; „Suur-suur aitäh! Sa panid mu lapse tantsima, kui ei näeks, ei usuks. Ja see kontsert ‒ otse südamesse. Need laste endi kirjutatud salmid. Uskumatu, millist tööd te olete teinud!” Need on vaid paar näidet tunnustuseks saadud tänusõnadest, mis hinge helisema jäid ning annavad jälle jaksu uusi põnevaid ettevõtmisi plaanida.

 


2 kommentaari teemale “Paldiski põhikool tähistas Eesti Vabariigi aastapäeva balliga”

  1. Inga Jürioja ütleb:

    Armas leht, kas veidi valesse rubriiki ei sattunud? Lasteaiast oleme ikka ammu väljas.

  2. Õpetajate Leht ütleb:

    Rubriigi viga oli meie apsakas. Palume vabandust!

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!