Teaduse populariseerimise projektikonkursile laekus 120 taotlust

16. märts 2018 - Kommenteeri artiklit

Veebruaris välja kuulutatud teaduse populariseerimise projektikonkursile laekus 120 taotlust kogusummas 899 800 eurot, mis on ligi kuus korda rohkem, kui  konkursi 150 000 euro suurune eelarvemaht võimaldab rahastada. Tiheda konkursi tulemused selguvad aprilli lõpus.

Kategooriate lõikes esitati kõige rohkem projekte (61) õpilastele suunatud ürituste, teaduspäevade, konkursside ja konverentside korraldamiseks. Tänavu sai esmakordselt esitada taotlusi populaarteaduslike raamatute väljaandmiseks, taotlusi tuli 12.

Projektikonkursi kaudu on alates 2007. aastast antud toetust 1 538 342 eurot, mille eest on nii koolid, ülikoolid, muuseumid kui ka paljud teised asutused viinud ellu 289 projekti, tutvustades eri teadusvaldkondi eriilmelistele teadushuviliste kogukondadele.

Möödunud aastal toetati näiteks Tartu tähetorni Läänesaali käed-külge-ekspositsiooni täiendamist, hariduslikku robootikat ja mängulist õppimist lasteaialaste ja algklassiõpilaste seas, Polaarviktoriini ja õpilas­ekspeditsiooni polaaraladele ja palju muud.

Konkurssi korraldab teadusagentuur, rahastab HTM.

Rohkem infot eelmistel aastatel toetatud projektidest: http://www.etag.ee/tegevused/konkursid/projektikonkurss/rahastatud-projektid/.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!