Viimsisse tuleb tipptasemel noorte talentide kool

14. märts 2018 Viimsi vallavalitsus - Kommenteeri artiklit

Viimsi vallavalitsus on alustanud nüüdisaegse innovatsioonikeskuse noorte talentide kooli tegevuse planeerimist. Uue huvikooli eesmärk on viia kokku innovatsiooni maailmad, soodustada kunsti- ja muusikahariduse omandamist ning võimaldada rahvusvahelisel tasandil hinnatud huvihariduse omandamist.
Võimaliku huvikooli asukohana nähakse Haabneeme keskuses asuvat Allika 1 kinnistut, mis on koolide vahetus läheduses ning kus on hea transpordiühendus. Lisaks plaanitakse seal laiendada rekreatsiooniala, mis loob veelgi paremad tingimused sportimiseks nii nooremale kui ka vanemale põlvkonnale.
Lubja klindiastang ja ümbritsev piirkond on kavas arendada valla südameks, mida saab kasutada nii õppe- kui ka vabaaja veetmise tegevusteks.
Valla haridusarengu edendamiseks on Viimsi vallavalitsus sõlmimas koostöölepingut TTÜ Mektoryga, kellega plaanitakse ühiselt arendada õppekavu nii tehnoloogia kui ka loodusteaduste õppesuundadel. „Niivõrd suurt projekti saab juhtida üksnes tugevate spetsialistidega ning seetõttu soovime oma arengute planeerimisse kaasata mitmeid juhtivaid innovatsooni liidreid. Siinkohal näeme partneritena nii ülikoole, rahvusvahelise kogemusega asutusi, IT- sektorit ja paljusid teisi,” sõnab vallavanem Siim Kallas ning lisab, et eesmärk on juhtida hariduse rännet Viimsi suunas.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!