Corelli Music ja särav mõisamuusika kevadsuvi

20. apr. 2018 Mail Sildos - Kommenteeri artiklit

Kontsertetendus „Diiva” Toompea muusikasalongis, kohe kõlab saatuslik püstolilask. Foto: Corelli Music

 

Kontserdiagentuur Corelli Music jätkab kaunite kontsertidega, tähistades Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva ja Euroopa kultuuripärandi aastat 2018.

Kevadkontserdid: „Diiva” tuleb taas! Corelli Music kutsub taas nautima sügisel suurt publikuhuvi nautinud vaimukat etendust primadonnade kapriisitsemistest ja ooperimuusika säravat kullafondi suurepäraste muusikute esituses. Kevadkontserdid tähistavad ühtlasi emadepäeva ning jätkavad menukaid kontserdisarju: „Toompea muusikasalong” 12. mail iidse Tallinna südames asuva endise aadlipalee ning „Mõisaromantika” 13. mail Puurmani uhke mõisalossi luksuslikult kaunites ballisaalides. Metsosopran Annaliisa Pillak ja pianist Siim Selis esitavad omapärase kontsertetenduse „Diiva”, mis Wagneri, Bizet’, Rossini jt kuulsaimate ooperiaariate kaudu tutvustab ooperilavade seltskonna mõttemaailma ja primadonnade kapriisitsemisi. Etendus „Diiva” räägib kapriisse lauljanna ja tema kapriisidest tüdinud klaverisaatja naeruväärsest ja samas liigutavast duett-duellist. Kontsert­etenduse „Diiva” on kirjutanud ja lavastanud Paavo Piik.

Valgete ööde kontserdid: „500 aastat muusikalist saladust”. Suvealguse kontserdid sarjas „Kirikupühad Maarjamaal” tutvustavad Eestis ainulaadset mobiilset kariljoni (kellamängu), mis on meil seni tundmatu arhailine instrument. Madalmaadest pärit kariljon ehk häälestatud pronkskelladest löökpill on pika ja rikka ajalooga maailma raskeim, kuni 50-tonnine muusikainstrument. Kõrges kellatornis on nii kariljon kui ka selle mängija olnud kuulaja eest peidetud enam kui 500 aastat, mis teeb sellest omanäolisest löökpillist ühe maailma paremini hoitud muusikalise saladuse. Saladuselt kergitab katteloori kontsertprogramm „500 aastat muusikalist saladust”, panustades ka tähtsündmuste „Eesti Vabariik 100” ja „Euroopa kultuuripärandi aasta 2018” muusikaprogrammi. Jõelähtme ja Tallinna kirikutes esinevad 27. ja 28. juunil meie ainus professionaalne kariljonist Merle Kollom ja akordionist Jaak Lutsoja. Lisaks unikaalse duo esituses kõlavale muusikale räägib Merle Kollom kariljoni põnevast ajaloost, kellahelina pärimustest ning müstilisest mõjust.

Heategev kontserdisari „Eesti mõisad 2018”. Juuli lõpus jätkub 1999. aastast toimunud igasuvine heategev kontserdisari „Eesti mõisad 2018”. Sari on kingitus Eesti Vabariigile 100. sünnipäevaks. 20.–29. juulini toimuvad kontserdid mõisates, mis on tõusnud uuele elule pärast Eesti iseseisvuse taastamist 1991. aastal: Maarjamäe lossis, Kernu mõisas, Kirna mõisas ja Ruila mõisakoolis. Esinevad barokkansambel Corelli Consort solistidega ja Jüri Kuuskemaa. Sarja aukülaline on armastatud kirjanik Leelo Tungal, kelle pere on mitu põlvkonda olnud seotud Ruila mõisakooliga.

 

Naudi endiste aegade stiili ja elegantsi suurepäraste muusikute esituses! Sooduspileteid pakub Corelli Music ka kõikidele õpetajatele.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!