Muhu seikluspargis saab igaüks luua oma seikluse

6. apr. 2018 Triin Vokk MTÜ ÕPITUBA / Muhu seikluspark - Kommenteeri artiklit

Puude otsas turnimine on äärmiselt tänuväärne tegevus: annab enesekindlust, parandab füüsilist vormi, arendab motoorikat ja keskendumisvõimet. Foto: Anzelika Toll

 

Olen viimase paari aasta jooksul palju selle üle mõtisklenud, aga ka korduvalt kogenud, mida annab puude otsas turnimine. Ning jõudnud järeldusele, et nii ihu kui ka hinge jaoks on see üks äärmiselt tänuväärne tegevus.

Vaadates oma ja võõraid lapsi, võin kindlalt väita, et ronimine annab enesekindlust, parandab füüsilist vormi, arendab motoorikat ja keskendumisvõimet. Seikluspargis sõprade või perega koos turnides on eriti tore see, et enesele aru andmata hakatakse üksteist julgustama ja abistama ning arendatakse meeskonnatöö oskusi. Selle kõige juures saavad lapsed olla ja jääda lihtsalt õnnelikeks värskes õhus hullavateks lasteks.

Ka kõigile täiskasvanutele soovitan võtta see aeg ja tulla turnima. Te ei kahetse! Õpite iseend paremini tundma ja saate väga mõnusa koormuse kehale ja vaimule. Seikluspargi regulaarne külastamine võib viia suisa selleni, et astute pikkade sammudega eemale seljavaludest. On uskumatu, kui mõnus selline rassimine on! Aktiivne keskendumist nõudev tegevus aitab puhastada pea segavast virvarrist. Ronimine võib olla väga meditatiivne tegevus, mida saadavad mõnusad metsahelid ning ilmestavad üksikud rõõmuhõisked.

Eriti väärtuslik on, et siin saab igaüks ise luua oma seikluse ning seada endale kõige õigema eesmärgi. See võib olla kõrgusekartuse ületamine, musta raja läbimine, kogu pargile tuule alla tegemine või lihtsalt redelist üles ronimine.

Pargis ootab ees toetav meeskond, kes juhendab, innustab, motiveerib ja kui vaja, aitab. Kõike seda rohkem kui 1200 meetri ulatuses kulgeval kaheksal rajal ning kokku 500 meetri pikkustel õhusõitudel. Koolidele on meil superpakkumised. Kes mingil põhjusel sobivat pakkumist ei leia, võtku julgesti ühendust, vaatame koos.

Tule ja naudi seiklemist, metsailu ning avasta endise Nõukogude sõjaväebaasi radasid!

www.muhuseikleja.ee


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!