Muuseum kutsub Oskar Lutsu perepilte vaatama

5. apr. 2018 - Kommenteeri artiklit

Reedel, 6. aprillil kell 17.15  avab Oskar Lutsu majamuuseum näituse „Fotod Oskar Lutsu perekonnaalbumitest”.
Esmakordselt eksponeeritakse Lutsu perekonna fotosid, millel on jäädvustatud armastatud kirjaniku mitme põlvkonna järeltulijad. Näituse avamise puhul esineb kultuurikriitik ja Lutsu elulooraamatu autor Aivar Kull.

Näitusele väljapandud fotod illustreerivad tinglikult kolme perioodi: Oskari ja Valentina poja Georgi lapsepõlve ja noorukiiga, Georgi ja Ruthi ning Oskari pojapoja Andersi ja tema pere elu Rootsis. Fotod pärinevad ajavahemikust 1918–2015. Tänapäeva tehnika abil on võimalikuks saanud ka toonaste tikutoosisuuruste grupipiltide suurendamine ja detailne vaatlemine. Salvestatud hetked on kirjanikule ja tema pereliikmetele olnud olulised ning kõnetavad ka tänaseid muuseumikülastajaid.

Oskar Luts on üks armastatumaid eesti autoreid. Tänavu kuulutas raamatukaupluste kett Apollo välja rahvahääletuse tulemused, kus selgus, et läbi aegade parim eesti raamat on Oskar Lutsu „Kevade”. Muuseumis on võimalik uudistada ka vastavat aukirja.

Näitus on Oskar Lutsu majamuuseumis avatud kuni 29.09.2018.

Tartu linnamuuseum


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!