Noored NUKU teatris – nii saalis kui ka laval!

20. apr. 2018 Ilona Vapper - Kommenteeri artiklit

NUKU teatri noortestuudio lõputööna esietendub juunis NUKU teatri Ovaalsaalis lavastus „Suhtlen, järelikult olen”. Pildil NUKU noortestuudio. Foto: Andres Roosileht

 

Sel kevadel ja suve hakul annavad NUKU teatris etendusi kaks teatritegemise ja mängutahtest pakatavat noortetruppi.

 

Kaks aastat NUKU noortestuudios õppinute lõputööks on 12. juunil esietenduv lavastus „Suhtlen, järelikult olen!”, mille autorid on noored ise koos juhendaja Mihkel Tikerpaluga. Vanalinna Hariduskolleegiumi teatrikooli 20. lennu õpilased annavad aga aprillis-mais viis lisaetendust laulu- ja luulerohke lavastusega „Siis, kui keegi ei vaata”, mis on mõeldud lastele alates neljandast eluaastast.

NUKU noortestuudio on NUKU teatri juures tegutsev kaheaastase õppega stuudio, kus näitlejate, lavastajate ja loomeinimeste juhendamisel omandavad teatrikunsti algteadmisi 15–18-aastased kooliõpilased. Noortestuudio lennu lõpulavastus „Suhtlen, järelikult olen!” kõneleb suhetest kõikvõimalikul moel ning on ennekõike mõeldud teismelistele teatrivaatajatele.

Stuudiolased on lavastuse jaoks materjali ammutanud neid ümbritsevast tihedasti põimunud suhtevõrgustikust, lahates üksindust, noorte esimesi romantilisi tundeid ja muudki, mida inimeste vastastikune olemine iga päev pakub. Läbi mängitakse suhetes peituvad rõõmud ja hirmud, naljad, segadused ja muredki.

Noortestuudio juhendaja ning „Suhtlen, järelikult olen!” lavastaja on näitleja Mihkel Tikerpalu, koreograafia loob näitleja Kaisa Selde koos koreograaf Siim Tõnistega. Lavastuse kunstnik on stuudio õpilane Iris Pähn, nukustseenid seab näitleja Katri Pekri. Lavastuse helikujunduse loob Mait Visnapuu koostöös trupiga.

  • Etendused toimuvad 12.–16. juunini NUKU teatri Ovaalsaalis, piletid on saadaval alates 2. maist.

 

Hariduskolleegiumi teatrikooli 20. lennu õpilased esitavad lavastuses „Siis, kui keegi ei vaata”, lastele alates 4. eluaastast ja nende vanematele seikluslikke, lustakaid ning äratundmisrõõmu pakkuvaid lühilugusid. Noorte näitlejate endi lapsepõlvenukkudega mängides esitatakse eesti lasteluulet, ettekandmisele tuleb ka mõni tuntud ja tundmatu laul. Poeetilist ja õrna, samas noorte energiast ja lustist kantud lavastust naudivad nii lapsed kui ka vanemad. Vanalinna Hariduskolleegiumi 20. lennu trupi juhendajaks ning loo lavastajaks on NUKU teatri kunstiline juht Mirko Rajas.

  • Etendused toimuvad 21. ja 22. aprillil ning 12., 16. ja 17. mail NUKU teatri Ovaalsaalis.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!