Õpilasesinduste liit valis uue juhatuse

13. apr. 2018 Heiki Raudla peatoimetaja - Kommenteeri artiklit

8. aprillil valis Eesti õpilasesinduste liit oma organisatsioonile uue juhatuse, kuhu kuuluvad nüüd Marcus Ehasoo, Joosep Kään ja German Skuja.

Eesti suurima noorteorganisatsiooni esimeheks valiti Tallinna inglise kolledži 11. klassi õpilane Marcus Ehasoo ja aseesimeesteks Joosep Kään (Tallinna Mustamäe gümnaasium) ning German Skuja (Tallinna Nõmme gümnaasium). Ehasoo hakkab vastutama avaliku poliitika, Kään kommunikatsiooni ja kultuuri ning Skuja liikmete valdkonna eest.

Ametisse valitud esimees lubas fookuse panna organisatsiooni seesmisele arengule ning jätkusuutlikkuse tõstmisele. ,,Aktivistid on õpilasliidu jaoks meeskonna kõige väärtuslikumad liikmed, mistõttu on oluline, et neil jätkub motivatsiooni ning ka tööd, et valdkonnad toimiksid hästi ning et järgnevatel aastatel oleks juhatusse kandideerijaid praegusest märksa rohkem.”

Aseesimees Joosep Kään tunnistas, et katusorganisatsioon võiks õpilaste seas olla paremini esindatud, kuid üldiselt hindas ta esindatust küllaltki heaks. „Probleemkohaks on vene koolide noored ja kutsekoolid, kus arvatakse, et osalusdemokraatia ei ole nii vajalik teema,“ nentis ta. „Kindlasti ei ole see nii ning nii uuel kui ka järgmistel juhatustel on oluline teha tööd selle nimel, et ka vene ja kutsekoolidesse jõuaks osalusdemokraatia sellisel määral, et saaksime tagasisidet selle toimimise kohta.

Ühiskonnas olulise teemana tõi Kään esile arutelu õpetajate õigusi puudutava eelnõu üle. Selle teemaga on tegeldud juba neli aastat, kuid arenguid õpilassõbralikuma ja koolidemokraatlikuma eelnõu suunas eriti ei ole. „Kõiki huvigruppe ei ole toodud ühise laua taha teemat arutama, mistõttu iga inimene käsitleb probleemi oma mätta otsast, nentis Kään.

Teise olulise teemana tõstis ta esile õppekavade arendamise. Praegu on see tema hinnangul seisaku olukorras ning sellise tempoga saavad uued ainekavad valmis siis, kui need on juba vanad.

Loomulikult pühendab EÕEL suure osa oma ajast ka tulevastele riigikogu valimistele, et esindada hariduspoliitilisi seisukohti erakondadele ning rahvale.

Eesti õpilasesinduste liit on vabatahtlik ja demokraatlik ühendus, mis ühendab Eesti üld-, kutse- ja erihariduskoolide õpilasesindusi. Eesti õpilasesinduste liit on suurim esindusorganisatsioon Eestis, esindades oma liikmete kaudu ligi 90 000 õpilast.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!