PLMF ootab õpilasi huvikooli ja noori muusikuid suvekooli

20. apr. 2018 PLMF - Kommenteeri artiklit

PLMF esindab paljusid andekaid muusikuid. Pildil vasakult: Irina Zahharenkova, Ralf Taal, Sigrid Kuulmann, Virgo Veldi, Kristina Kriit, Andreas Lend. Foto: PLMF

 

Pille Lille loodud Muusikute fond PLMF avas eelmisel sügisel teetähisena oma huvikooli Academia Nova uksed nii eelkooliealistele kui ka juba küpses eas täiskasvanutele. Professionaalsete muusikute käe all on võimalik lihvida nii oma laulu- kui ka pillimänguoskust. Siinkohal ongi õige aeg mõelda saabuvale sügisele – ootame enda sekka uusi õpilasi.

PLMF koolikontsertide hooaeg on haripunktis. Sada muusikalist kohtumist aastas kõikjal Eestimaa üldhariduskoolides on olnud meeleolukad ning pakkunud rõõmu nii kuulajatele kui ka interpreetidele. Esinejaid kiidu- ning tänusõnadega kostitanud küllakutsujad ootavad meie muusikuid tagasi, et ehedate näidetega kohustuslikku muusikaprogrammi rikastada. Siinkohal anname lugejatele võimaluse osa saada headest sõnadest, mida meile on läkitatud.

Tänan veel kord väga meeldiva kontserdi ja sellele järgnenud huvitava kohtumise eest. Rasmus ütles, et „trompet oli vägev!”. Ja silmist oli näha, et ta mõtles seda täiesti tõsiselt. Nii õpilaste kui ka õpetajate emotsioonid olid väga positiivsed.

See on kirjeldamatult suur tähelepanu ja kingitus ühe maapiirkonna lastele ja huvilistele täiskasvanutele, et meistriklassi kuuluv klassikaline muusika ja selle väga head ettekandjad justkui imeväel läkitatakse rikastama nii tavaliste inimeste nii tavalist argipäeva … sellistest võrdlemisi põgusatest kokkupuutehetkedest jääb noore inimese ajukäärudesse mingi mälestus, mis võib tõelise ja teadvustatud väärtusena meenuda ehk alles kunagi aastakümnete pärast.

Liigutavat vastukaja on fondile laekunud palju. Mõtleme tänutundega kõigi seniste kooliperede-partnerite peale, kellega meil on olnud tihe koostöö. Ühistes aruteludes fondiga leiab iga kool endile sobiva muusikalise lahenduse, et muusikatunni tavaprogrammile värvi lisada. Oleme teie ettepanekute ootel.

Anname teada, et 2018. aasta suvel leiab aset kolm noorte muusikute suvekooli. Rapla kirikumuusika festivali raames toimub neist kaks: rahvusvaheline vokalistide suvekursus (26.–30.07) ning koostöös Alion Balticsi festivaliga keelpillimängijate rahvusvaheline suvekool (31.07–04.08). Eivere klaverifestival kutsub noori pianiste suvekooli 10.–12. augustini Paide muusikakooli ning Eivere mõisa. Ootame muusikakoolide vanema astme õpilasi ning muusikakõrgkoolide üliõpilasi ning õpetajaid erakordsest võimalusest kinni haarama.

 

  • Lisainfo suvekoolidesse registreerimise kohta ilmub peatselt PLMF-i kodulehel www.plmf.ee.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!