Rakvere Teatri kolmekordne suvi

20. apr. 2018 Rakvere Teater - Kommenteeri artiklit

Sel suvel on taas mängukavas „Viimane võllamees”, mille publik valis eelmise hooaja parimaks lavastuseks. Foto: Alan Proosa

 

Rakvere Teatri suvi vaatab sel korral lausa kahe looga Iirimaa poole.

14. juunil esietendub Arkna mõisa karjalaudas Iiri Tšehhoviks nimetatud Brian Frieli tundeline draama „Lõikuspeo tantsud”. Eili Neuhausi lavastus räägib viiest õest, kel tuleb vaestes oludes ja konservatiivses ühiskonnas hakkama saada. Vallaslapsena sündinud Michael Evans meenutab ühte erakordset suve, kui lõikuspeo aegadel külastas tema ema ja tädisid ootamatult tema isa Gerry Evans. Omal kohal on loos ka esimene transistorraadio, mis õdede ellu palju värve ja rõõmu toob. Mängivad Liisa Aibel, Ülle Lichtfeldt, Silja Miks, Anneli Rahkema, Natali Väli, Märten Matsu, Peeter Raudsepp ja Tanel Saar (VAT Teater).

Uuesti näeb eelmisel suvel esietendunud Martin McDonaghi musta huumoriga vürtsitatud „Viimast võllameest”, mille publik valis meie eelmise hooaja parimaks lavastuseks. See on lugu ameti maha pannud timukast, kes nüüd baaripidajaks hakanud. Ühel päeval siseneb aga tema juurde kummaline mees, kelle ümber hakkavad asjad kahtlast kuju võtma, ja minevikusaladused tõusevad taas päevakorrale. Üllar Saaremäe lavastuses mängib nimiosa Raivo E. Tamm, teistes osades on Indrek Apinis, Margus Grosnõi, Jaune Kimmel, Madis Mäeorg, Tiina Mälberg, Eduard Salmistu, Toomas Suuman, Tarvo Sõmer, Tarmo Tagamets, Velvo Väli ja Imre Õunapuu. Etendused 7.–27. juunini Loodi kuivatis Tapa-Loobu ristis Tallinna-Narva maanteel.

4.–7. juulini toimub Rakveres rahvusvaheline etenduskunstide festival Baltoscandal. Juba viieteistkümnendat korda toimuv festival esitleb kaasaegseid suundi maailma etenduskunstides. Juubelimaigulisele festivalile tulevad lisaks uutele tulijatele oma uusi töid näitama ka varem siin käinud maailmanimed. Joris Lacoste’i uues lavastuses „Suite n°3” saab kuulda kõiki Euroopa Liidu keeli. Forced Entertainment Suur­britanniast proovib lavastuses „Real magic” mängulises võtmes mõtteid lugeda. Poola Teatr Powszechny lavastus „Klatwa” esitab küsimusi kaasaegse kunsti, inimese ja religiooni suhete kohta. Ivo Dimchev on tulemas muusikalise etteastega. Jérôme Beli „Gala” annab Lääne-Virumaa rahvale võimaluse tantsuga lavale astuda. Juubeli puhul avatakse Baltoscandal Rakvere keskväljakul suurejoonelisemalt kui muidu.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!