Tallinna Mustakivi lasteaia lemmikloomapäev pakkus toredaid elamusi

18. apr. 2018 Jelena Nemeržitskaja ja Olga Borissenko Tallinna Mustakivi lasteaia õpetajad - Kommenteeri artiklit
Tavapäraste lemmikloomade kõrval said lapsed uudistada ka eksootilisi külalisi kaugelt maalt ja tutvuda nende harjumuste ja kommetega.

Tavapäraste lemmikloomade kõrval said lapsed uudistada ka eksootilisi külalisi kaugelt maalt ja tutvuda nende harjumuste ja kommetega.

11. aprillil tähistati Tallinna Mustakivi lasteaias lemmikloomapäeva, millest on kujunenud lasteaias tähtis traditsioon ning mida oodatakse suure õhinaga.

Ettevalmistused algasid juba hommikul ning kogu majas oli tunda elevust. Külastajad said tutvuda paljude loomadega, kelle lapsed, lapsevanemad ja õpetajad lasteaeda tõid.

Näitusel võis kohata üsna harjumuspäraseid lemmikloomi, nagu kõuts Bantik, koer Kora, hamstrid Vasja, Snežinka, Hamster. Imetleda sai ka eksootilisi külalisi kaugelt maalt – kuningpüüton Kapitonlinat, kilpkonn Nikat, viirpapagoi Kešat ning teisi huvitavaid loomi ja linde. Suurt huvi pakkusid lastele ka kukk Indrek ja kana Manjaša, kes muneb siniseid mune, samuti Maine Cooni tõugu kass ja kaelushiir. Loomade peremehed rääkisid oma lemmikute iseloomust, nende toitmisest ja käitumisharjumustest ning vastasid laste küsimustele. Aga sellega asi ei lõppenud.

Jalutuskäigu ajal tuli külla poni Kašemir ja lastele juba tuttav labrador Gektor, kes on ka tähtis päästemeeskonna liige. Gektor on juba aastaid meie lasteaia lastel oma trikkide ja oskustega tuju tõstnud. Seekord näitas ta meistriklassi inimeste otsimisel ja päästmisel. Gektori peremees aga rääkis koerte dresseerimise meetoditest ja jagas huvitavaid nippe. Igaüks võis panna end proovile koeratreeneri rollis.

Päev läks igati korda. Lapsed said oma silmaga näha mitmesuguseid loomi ja tutvuda nende käitumise ja kommetega; nende silmaring avardus ja nad said loomade kohta rohkem teada.

Ühtlasi oli ürituse eesmärk õpetada lapsi loodusesse, loomadesse ning kõikidesse elusolenditesse austusega suhtuma.

Lemmikloomapäeval osalesid nii Tallinna Mustakivi lasteaia kui ka Tallinna Linnamäe lasteaia lapsed. Toredaid elamusi ja väärt mälestusi said kõik. On väga tähtis kinkida hoolivust ja armastust neile, kes seda vajavad. Nagu kirjutas ka Antoine de Saint-Exupéry „Väikeses printsis”: „Sa vastutad alati kõige eest, mis sa taltsutanud oled.”


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!