Tantsunädal kevadises Viljandis

20. apr. 2018 Anu Sööt - Kommenteeri artiklit

23.‒29. aprillini toimuv tantsunädal toob Viljandisse Eesti kaasaegse tantsu tegijad ja noorusliku tudengivaimu.

Juba 13. korda toimuva tantsunädala missioon on olla kõige laiemas mõttes tantsukunsti propageerija, kaasates oma nädalapikkusse programmi tantsu väljendusvahendid ja ilmingud.

Tantsunädalal saab muidugi ka tantsida, näiteks Julia Koneva, Rene Kösteri ja Ekaterina Soorski meistriklassides edasijõudnutele. Samuti saab tantsida-liigutada end Johhanna Anett Toomeli hommikuraputustes, tantsunädala igaõhtustes klubides raamatubaaris Romaan, NON-STOP TANTSUL Viljandi Centrumis, täienduskoolitustel „Loovmäng ja loovtants” ning „Tantsu- ja tsirkuseetenduste loomine väikelastele”.

Traditsioonilisem lähenemine tantsule on arvatavasti tantsulavastuste vaatamine. Tantsunädal pakub seda võimalust igal õhtul. Tantsunädala ekstra sündmus on pühapäeval, 29. aprillil toimuv TANTS(U)GALA teatris Ugala, kus saab näha korraga viit TÜ Viljandi kultuuriakadeemia tantsukunsti diplomandide lõpulavastust.

Ülalnimetatud tantsu eripalgelised ilmingud väljenduvad tantsunädalal „Performance: Teadustants? Teadustants!” kaudu, kus kohtuvad füüsika ja tants; pööningukorteris toimuvate non-artist (mitte kunstist, vaid elust rääkimine) vestluste kaudu; tantsufotonäituse avamisel ja tantsuraamatu esitlusel; tantsupiktogrammide kaudu avalikes ruumides; loengute, loeng-töötubade kaudu; Eesti täiskasvanute eurütmiarühma etenduse kaudu ja kirsina tordil Kanuti Gildi SAAL-i tantsupäeva hommikusöögilt alguse saanud omaalgatuslike auhindade üleandmise kaudu.

Millal, kes ja kus, seda saab üle vaadata ning endale huvipakkuvad ettevõtmised fikseerida aadressil http://www.tantsunadal.ee/.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!