Haridusasutustele on valminud juhendmaterjal uue isikuandmete kaitse määruse kohta

7. mai 2018 Hariduse Infotehnoloogia SA - Kommenteeri artiklit

 Alates 25. maist jõustub Euroopa Liidus uus määrus füüsiliste isikute kaitse kohta isikuandmete töötlemisel. Kuna õppeasutused töötlevad suures mahus isikuandmeid, puudutab see kõiki Eesti koole ja lasteaedu. Toetamaks haridusasutusi üldmääruse rakendamisel, on haridus- ja teadusministeeriumi tellimusel valminud ülevaatlik juhendmaterjal.

Euroopa Parlamendi ja nõukogu määrus 2016/679 (General Data Protection Regulation, GDPR) sätestab reeglid isikuandmete töötlemiseks ja füüsiliste isikute isikuandmete kaitseks. 25. maiks peavad õppeasutused olema veendunud, et nad järgivad isikuandmeid töödeldes üldmäärust. Andmete töötlemise nõuetele vastavuse eest haridusasutuses vastutab iga haridusasutuse juht ja haridusasutuse pidaja.

Haridus- ja teadusministeeriumi tellimusel ning Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse koordineerimisel on valminud ülevaatlik juhendmaterjal, mis aitab selgitada, mida üldmäärus koolide ja lasteaedade jaoks kaasa toob ja kuidas tagada nõuetele vastavust. Juhendmaterjali leiab HITSA kodulehelt.

Juhendmaterjali tutvustab HITSA 15. mail kella 18‒19 tasuta veebiseminaril, kus materjali koostajad selgitavad lähemalt isikuandmete kaitse üldmääruse põhimõtteid, toovad välja tegevused, millest alustada, ning vastavad tekkinud küsimustele. Huvilistel palume end veebiseminarile registreerida siin.  Veebiseminar on HITSA kodulehel hiljem ka järelvaadatav.

Üldmääruse rakendamisel soovitame täiendavalt tutvuda juhendmaterjalidega Andmekaitse Inspektsiooni veebilehel ning tekkivate küsimustega saab pöörduda andmekaitse inspektsiooni poole infotelefonil või e-posti teel: http://www.aki.ee/et/inspektsioon/kontaktid-nouandetelefon. HITSA ei paku isikuandmete kaitse alast nõustamist.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!