Kõige tähtsam sõna „ema“

10. mai 2018 Viivi Rae Tartu Maarjamõisa lasteaia vanemõpetaja - Kommenteeri artiklit

 

Esmakordselt tähistati emadepäeva 110 aastat tagasi Ameerika Ühendriikides. Eestis peeti emadepäeva esimest korda 96 aastat tagasi. Pärast Eesti taasiseseisvumist hakati emadepäeva uuesti tähistama 1988. aastal. Seega juba 30 aastat tagasi. Sel ajal sündinud lapsed on nüüd juba ise emad meie vabas riigis.

Jälle on käes kevad. Ilmad on soojad ja päikesepaistelised. Samasuguse soojusega peame meeles oma kõige kallimat, ema. Emadele mõeldes oleme korraldanud loovtööde näituse „Kõige tähtsam sõna „ema“, mida saab vaadata Tartu Oskar Lutsu nimelise linnaraamatukogu Tammelinna harukogus 31. maini. Mudilased on emadele ja kodusoojusele mõeldes pannud paberile oma parimad soovid ja tänu. Kuna ema on elu alus, on see näitus kokkuvõte meie kõigi elust. Laste südamest tulev looming läheb vanematele südamesse ja soojendab hinge.

Aitäh, kallis ema, kõige eest, mida sa meie heaks oled teinud!

Ilusat emadepäeva!

 

Kes viib mind sängi süles? Kes äratab mind üles?

Kes suudleb minu põske, kui põsk on nutust rõske?

Kes parandab mu kleidi, kui kleit on katki veidi?

Kes hakkab kinnast kuduma, kui kõik on läinud tuduma?

Ei keegi muu kui tema, memmeke, mu ema!

Felix Kotta


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!