Tallinna keskraamatukogu soovitab: Hirmsaid asju juhtub me linnas ehk Laste uuem krimikirjandus

4. mai 2018 Tallinna keskraamatukogu - Kommenteeri artiklit

Cecilia Lidbeck ja Bettina Johansson Vampiiri saladus“ ja „Kadunud koer“ (sarjast „Salajane nelik“)

2 x 64 lk. Kirjastus Egmont Estonia, 2017.

Linna parima detektiiviklubi lahendatud lood. Kõige nooremale koolieale. Toredad ja positiivsed, põnevad ja just paraja pikkusega, et lugemisind ära ei kaoks.

 

 

 

Lisa-Marie Dickreiter ja Winfried Oelsner Max ja Metsik 7“

160 lk. Kirjastus Pegasus, 2017.

Täiskasvanute kirjanduses on vanurid juba tükk aega tooni andnud, nüüd siis samasse teemasse ka laste kriminull. Kodu linnuses kõlab ägedalt, kuid kui see on asustatud vanakestega ja Maxil tuleb elada koos nendega, ei ole see kaugeltki äge, eriti kui uues koolis on vaja sõpru leida ja ennast maksma panna. Pigem loob see kõik eeldused muutuda kiusatuks. Ja nii lähebki, ja läheks edasigi, kui Max endale kaaselanike hulgast sõpru ei leiaks. Ja oh üllatust, vanadekodus elab igati tegijaid tegelasi, ka selliseid, kellega kriminaalseid lugusid lahendada.

 

Anna Starobinets Hundikoopas“

120 lk. Kirjastus Tänapäev, 2017.

Kõige ootamatumate pööretega lastekriminull üldse – selline uperpallitamine teeks au ka täiskasvanutele mõeldud raamatule. Jääb täiesti arusaamatuks, kuidas kõik need pöörded on 117 leheküljele ära mahutatud.

Igat laadi pettused, rahaahned advokaadid, identiteediprobleemid, salakavalus ja mõrv, mitmed kahtlusalused – kõik on esindatud. Traagikat on palju, kuid ometi aimub taustal tugev annus irooniat

Põnev lugu ja see, et tegevus on metsas ja tegelasteks loomad, annab asjale erilise võlu. Tegemist on sarja esimese osaga. 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!