Uued rõivad Tartu kunstikoolist

15. mai 2018 - Kommenteeri artiklit

Koolipusa.

Tartu kunstikooli õpilased esitlesid Tartu loodusmajas enda loodud uusi rõivaid – koolipusasid ja mustrijopesid.

Koolipusade loomise mõte tuli teise kursuse kujundusgraafikutel TOY-õppe raames (ettevõtluse õppimine meeskonnas). Meeskond BUZA mõtles ise välja lõiked, tegi kujunduse, otsis materjalid ja õmbles prototüübid. Õpilased pidasid oluliseks, et pusa oleks stiilne, keskkonnasõbralikust ja tervislikust materjalist.

Meeskond korraldas kampaania, mille käigus sai reklaamida toodet ning koguda toetust prototüüpide valmimiseks.

Kogu meeskonnaga käidi siiditrüki kursusel Tartu kõrgemas kunstikoolis. Pusad valmivad koostöös Tartu kutsehariduskeskuse õmblusõpilastega.

Tellida saab esialgu kolme lõiget ja valida ka värvi. Koolipusa saavad endale tellida õppijad, õpetajad, juhendajad, töötajad, vilistlased, partnerid ja sõbrad ‒ kõik, kes soovivad tunda rohkem ühtsust Tartu kunstikooliga.

Kunstikooli õpilastel on valminud teinegi rõivakollektsioon – mustrijoped. Disainitud joped on tuule- ja vihmakindlad ning ideaalsed keerulistes ilmastikutingimustes sporditegemiseks. Kandja turvalisuse huvides on mustrijopedele lõimitud helkurid.  Kohalikku  tootjat, kes võtaks vastu väljakutse teha eridisainiga ning helkuritega jope, ei olnud lihtne leida. Tartu firma T-Style võttis väljakutse vastu. 

Mustrijoped on valminud Eramus+ projekti „Cultural Features in Product Design. Entrepreneurial Initiative in VET“ raames.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!