„Aasta kool 2018“ konkursi võitis Tallinna 32. keskkool

1. juuni 2018 - Kommenteeri artiklit

Esimest korda toimunud loomingulise konkursi „Aasta kool 2018“ võitis Tallinna 32. keskkool, kellele haridus- ja teadusminister Mailis Reps täna hommikul võitjakarika pidulikult üle andis.  32. keskkool pälvis nii žürii hinnangul kui ka rahvahääletusel ülekaaluka esikoha. Võitjale järgnesid Tallinna reaalkool ja Põlva gümnaasium.

Kõrged punktid andis 32. keskkoolile ka žürii liige, laulja ja hariduse kõneisik Getter Jaani. „Mulle väga meeldis, kuidas 32. keskkool oli video üles ehitanud ‒ algusest lõpuni oli põnev vaadata ja kuulata, video oli loominguline selle parimas tähenduses,“ sõnas Jaani, lisades, et üldiselt oli punkte anda väga raske, sest kõik koolid olid pingutanud ja pannud kogu hinge oma töödesse. Lisaks Jaanile kuulusid žüriisse Grete Lõbu (ETV), Marcus Ehasoo (Eesti õpilasesinduste liit), Aivi Jürgenson (haridus-ja teadusministeerium) ning Silvia Uus (SA Innove).

Nädal aega toimunud rahvahääletusel osales ETV portaali Novaator kaudu ligi 15 000 inimest. „Võistluse eesmärk oli näidata kooli loovas ja lõbusas võtmes, justkui elavat organismi, kus tegutsetakse ühiselt ka õppetööväliselt,“ sõnas SA Innove peaspetsialist Silvia Uus. „Lootsime rohket kaasalöömist, kuid koolipered ületasid meie ootusi. Esitatud videod, fotod ja ankeedid näitasid, kui omanäolised, julged ja avarate võimalustega meie koolid on,“ lisas ta.

Kokku osales „Aasta kool 2018“ konkursil 68 kooli, kümne sekka jõudsid lisaks esikolmikule veel  Tallinnast Gustav Adolfi gümnaasium, Rahumäe põhikool ja Südalinna kool, Tartust Maarja kool ja Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium, Tartumaalt Unipiha algkool ja Võrumaalt Parksepa keskkool.

Konkursi korraldasid SA Innove ning haridus- ja teadusministeerium, toetas Euroopa sotsiaalfond.

Tallinna 32 KK videot vaata siit.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!