Noored õpetajad kirjutasid oma kogemustest raamatu

8. juuni 2018 - 2 kommentaari

“Noored kooli” 10 lend.

Eile õhtul esitlesid „Noored kooli“ programmi 10. lennu osalejad Tallinna Õpetajate majas oma trükivärsket raamatut „Muutus algab minust“, mis on 22 alustava õpetaja kingitus Eesti 100. sünnipäevaks.
„Noored kooli“ 10. lennu õpetajad on töötanud kaks aastat koolides üle Eesti. Raamatus „Muutus algab minust“ võtavad nad kokku oma senise mõju õpetajana, mõtisklevad õpetaja rolli ja enda õpetajaks kasvamise üle ning jagavad tähenduslikke lugusid koolielust.
Raamatu üks autoritest, Karksi-Nuias asuva August Kitzbergi nimelise gümnaasiumi saksa keele õpetaja Mari Mäekivi ütles, et raamat sündis soovist tõsta esile õpetajaameti võimalusi ja väärtust. „Otsustasime raamatu välja anda kingitusena Eesti 100. sünnipäevaks, sest haridusel ja õpetajatel on olnud Eesti arengus väga oluline roll. Tahame oma raamatuga inspireerida lugejaid ka ise laste arengut toetama ja avaldada tunnustust kõigile õpetajatele, kes teevad oma tööd südamega.“
Noored Kooli tegevjuhi Kristi Klaasmägi sõnul on iga raamatu peatükk eriline tahk alustava õpetaja elust, kuid lugusid koos vaadates moodustub terviklik pilt, mis esindab Noored Kooli kogukonna kogemust õpetajaametis. „Loodan, et lugejad saavad raamatust innustust, et ka ise Eesti ühiskonna kujundamisse teadlikult panustada, ja kinnituse, et muutus algab meist igaühest endast,“ ütles Kristi Klaasmägi.
Kogu tulu raamatu müügist annetavad autorid Noored Kooli sihtasutusele uute ja õpilasi inspireerivate õpetajate kooli toomise heaks.
Raamatu treiler
Info raamatu soetamisvõimaluste kohta
Raamatu väljaandmist toetasid 138 hooandjat ning August Kitzbergi nimeline gümnaasium. Raamatu teavitustegevuste toetajad on EV100 ja SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Raamatu autorid: Aliide-Marie Taela, Tallinna kunstigümnaasiumi ajalooõpetaja; Anri Kivil, Tallinna Arte gümnaasiumi bioloogiaõpetaja; Fee Tamm, Meremäe kooli inglise keele õpetaja; Helena Akkel, Värska gümnaasiumi ajalooõpetaja; Kadri Väljaste, Ahtme gümnaasiumi inglise keele õpetaja;
Kaire Papp, Tallinna kunstigümnaasiumi inglise keele õpetaja; Kärt Lindlo, Narva Soldino gümnaasiumi eesti keele (teise keelena) õpetaja; Kerli Vallmann, Kallavere keskkooli loodusainete ja inimeseõpetuse õpetaja; Krista Arro, Jüri gümnaasiumi inglise keele õpetaja; Kristiina Suigusaar, Jüri gümnaasiumi inglise keele õpetaja; Kristin Lekko, August Kitzbergi nim gümnaasiumi inglise keele õpetaja; Leelo Talistu, Keila kooli matemaatikaõpetaja; Margot Möller, Ilmatsalu põhikooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja; Mari Mäekivi, August Kitzbergi nim gümnaasiumi saksa ja inglise keele õpetaja; Minna Sillamaa, Tallinna Mustjõe gümnaasiumi (keelekümblus)klassiõpetaja; Niina Primolennaja-Maikova, Kuusalu keskkooli vene keele õpetaja; Oskar Helde, Kuusalu keskkooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja; Reeli Jantson, Lustivere põhikooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja; Robert Kiviselg, Pärnu Rääma põhikooli loodusainete ja ühiskonnaõpetuse õpetaja; Sven-Erik Mändmaa, Ahtme gümnaasiumi füüsika- ja matemaatikaõpetaja; Svetlana Melnikova, Ehte humanitaargümnaasiumi eesti keele (teise keelena) õpetaja; Uku Valner, Ala põhikooli ajalooõpetaja.


2 kommentaari teemale “Noored õpetajad kirjutasid oma kogemustest raamatu”

  1. Õpetaja ütleb:

    Huvitav, kui palju nende hulgast tõesti jäi koolist, pärast proektist.

  2. Noored Kooli ütleb:

    22st 16 jätkavad sügisel õpetajana.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!