TÜ Pärnu kolledžile valiti uus direktor

1. juuni 2018 Annika Poldre toimetaja - Kommenteeri artiklit

Garri Raagmaa.

Tartu ülikooli senat kinnitas 25. mail Pärnu kolledži direktoriks regionaal­planee­rimise dotsendi Garri Raagmaa, kes asub ametisse 1. juulil.

TÜ Pärnu kolledži direktori ametikohale oli seatud kolm kandidaati: regionaalplaneerimise dotsent Garri Raagmaa, Innovation Procurementi juhtimiskonsultant Maritana Sedõ­ševa ja kolledži praegune direktor Henn Vallimäe. Komisjon tegi senatile ettepaneku valida Raagmaa ja Vallimäe vahel.

Komisjoni juhtinud sotsiaalteaduste valdkonna dekaani professor Raul Eametsa väitel olid kandidaadid võrdselt tugevad. Professor Eametsa sõnul langes kaalukauss Raagmaa kasuks tema kogemuste ja kohaliku elu edendaja ning visionääri maine tõttu.

Raagmaa on olnud Pärnu kolledži teadur, aastatel 2001–2009 oli ta Pärnu kolledži direktor. Ta on kaitsnud 2000. aastal TÜ-s inimgeograafia erialal doktorikraadi ja töötanud samas lektori (1996–1997), teaduri (1998–2001, 2010–2011) ja dotsendina (2011. aastast siiani). Raagmaa on olnud nelja doktorandi ja 12 magistrandi juhendaja, avaldanud 49 teaduspublikatsiooni, neist kümme viimasel viiel aastal. Raagmaa on olnud edukas teadusprojektide täitja ja taotleja. 1997. aastal oli ta Tapa linnapea. Ta on töötanud valitsuse regionaalministri büroo nõunikuna, tuleviku-uuringute instituudi ja EMOR-i projektijuhina ning Jõgeva maavalitsuse arenguosakonna vanemspetsialistina.

Filosoofiadoktor Raagmaa on Pärnu Postimehe üks arvamusautoreid, kes on kirjutanud tuumakaid artikleid haldusreformi teemal, viidates regionaalplaneerimise asjatundjana nii selle reformi tugevustele kui ka ohtudele. Ta on võtnud sõna Pärnu linna kaubanduse planeerimise kohta.

Raagmaa teadustöö põhisuunad on ühiskonnateaduste ja kultuuri valdkonnast sotsiaalteadused ja sotsiaalne geograafia keskendumisega regionaalplaneerimisele ja arengule.

Praegu on Raagmaa koordinaatorina seotud teadus- ja arendusprojektiga rahvastiku ruumilisest mobiilsusest ja linnaregioonide arengust.

Kolledži senise direktori Henn Vallimäe kohta lausus Eamets, et ta on suutnud kolledži finantsseisu kontrolli all hoida, arendada uusi õppekavu ja kolledžit kindlal käel juhtida. „Ta on olnud hingega ameti juures ja esindanud kolledži huve valdkonna esindusorganites konstruktiivselt,“ ütles Eamets.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!