Õpetajate Leht 24. augustil

22. aug. 2018 - Kommenteeri artiklit

Põhikoolid saavad digiõpikud

Hiljemalt septembri keskpaigast alates saab iga põhikooliõpilane ja -õpetaja tasuta kasutada üht digiõppekeskkonda. 24. august on digiõppekeskkondade arendajatele viimane päev, mil osaleda haridus- ja teadusministeeriumi riigihankel. Sellega ostetakse ühe keskkonna litsentsid kõikidele põhikooliõpilastele ja -õpetajatele, keda on kokku ligi 135 000.

Rõõmus, loov, julge laps ehk Kuidas hinnata alushariduse kvaliteeti?

Rahvusvahelises projektis „Quality – 3C“ (Cheerful, Courageous, Creative Child) osalesid Eestist 17 lasteaeda ja Tartu ülikool ning rahvusvahelised partnerid Horvaatiast, Portugalist, Kreekast ja Lätist. Ühiselt töötati välja sarnastel hindamiskriteeriumidel põhinev õppe- ja kasvatusprotsessi kvaliteedistandard.

Eesti keelt saab õppida ägedalt

Tänavu kuuendat suve korraldas MTÜ HeadEst väliseesti noortele keele- ja kultuurilaagrit. Üle maailma kokku sõitnud 13–18-aastastele oli laagris keeleõppel toeks kaheksa kodueesti tuginoort. Laagrilisi juhendasid samuti noored, osa neist on ise seal juhendajaks kasvanud.

Mida teha käitumishäirega?

Sageli põimuvad inimese käitumishäiretes pärilikkus, sotsiaalne keskkond ning individuaalne alateadvus. Koos töötavad meie keha, sotsiaalne ja vaimne keskkond ning mõtted. Inimene arenevat ja õppivat surmani, aga mis hinnaga? Toivo Niiberg püüab määratleda laiemates piirides laste käitumishäireid, tuginedes oma neljakümnele tööaastale õpetajana ja pea kolmekümneaastasele nõustamiskogemusele ning erialakirjandusele.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!