Algab Sten Roosi muinasjutuvõistlus

14. sept. 2018 Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit

2017. aasta võistluse võitjad Rhea Rosette Tüür, Mia-Mai Kalda ja Liisa Raavel ning Ants Roos.
Foto: Peeter Langovits

Eesti lastekirjanduse keskus koos perekond Roosiga kutsuvad 11–15-aastaseid lapsi osalema Sten Roosi nimelisel muinasjutuvõistlusel. Ants ja Ann Roosi pojale pühendatud võistlus toimub tänavu 27. korda.

Lastekirjanduse keskuse direktor Triin Soone: „Meil on suur rõõm ja au jätkata nii pika traditsiooniga ettevõtmist. Haapsalus elavad Ann ja Ants Roos on keeletundlikud ja laste loovust toetavad inimesed, kes on loonud sisuka ja lastele huvipakkuva loomekonkursi. Eestis on vaid paar laste loomevõistlust, mis on sellisele ajaproovile vastu pidanud. Lastekirjanduse keskus koos Eesti kirjandusmuuseumi, Lääne maakonna keskraamatukogu ja Haapsalu linnavalitsusega püüab seda suurepärast traditsiooni väärikalt jätkata.“

Sten Roosi muinasjutuvõistlus toimub alates 1993. aastast. Konkurss kuulutatakse välja igal aastal 6. septembril, Sten Roosi sünniaastapäeval. Kirjandusvõistluse eesmärk on äratada lastes huvi omaloomingu vastu, parandada nende emakeelset väljendusoskust ning arendada loovust. 2018. aastal võttis võistlusest osa 239 koolilast, välja anti 38 auhinda.

Muinasjutte võib kirjutada vabalt valitud teemal. Tekstide soovitav pikkus on 1–2 A4 lehekülge. Lood palume saata 14. jaanuariks 2019 märgusõnaga „Steni muinasjutuvõistlus“ meiliaadressil elk@elk.ee või Eesti lastekirjanduse keskusesse aadressil Pikk 73, 10133 Tallinn. Tööle palume lisada muinasjutu autori nimi, vanus, kool ja klass.

Tulemused tehakse teatavaks pidulikul auhinnatseremoonial Eesti lastekirjanduse keskuses 2019. aasta mais. Lisaks peaauhinnale antakse välja mitmeid eriauhindu. Parimad muinas­jutud avaldab ajakiri Hea Laps.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!