Elamusaasta – kooliaasta täis elamusi

28. sept. 2018 - Kommenteeri artiklit

Juba seitsmendat aastat korraldab Elamusaasta koolides kohtumisi Eesti tuntud loominguliste inimestega. Kooli külla kutsutud esinejad räägivad õpilastele elamustest, mis on neid sügavalt vorminud ja mõjutanud – olgu tegu siis kunstilise elamusega või millegi muuga.

Sellised kohtumised avardavad õpilaste maailmapilti, tutvustades neile mitmeid kunstivaldkondi ning eesti kultuuri laiemalt. Lisaks pakuvad esinemised omaette elamuse, kuna esinejateks on valitud huvitavad isiksused, kes kõik on head jutustajad ning oskavad luua põnevaid seoseid ja üldistusi.

Korraga on õpilaste ees kaks esinejat, kumbki esindab oma loomingulist valdkonda. Esinejad saavad võimaluse mõelda oma valdkonnast väljapoole, mis ühelt poolt avardab kunstialade piire, teisalt rikastab kooliprogrammi. Kohtumiste leitmotiiv ongi loomingulisuse tähtsus ja tähendus inimese elus.

Kohtumistel eelistatakse väiksemaid, ühe-kahe klassi suuruseid auditooriume, et kuulajate ja kõnelejate vahel tekiks parem kontakt. Elamusaasta ei ole vaid ühesuunaline tegevus, kus esineja edastab sõnumi kuulajatele, vaid õpilased on kaasatud dialoogi. Seega ootame kuulajatelt aktiivset osavõttu. Kohtumine kestab gümnaasiumiastmes ja 9. klassile kaks akadeemilist tundi, põhikooliastmes üks akadeemiline tund.

Kohtumistest huvitatud õpetajad võivad ühendust võtta Elamusaasta projektijuhtidega aadressil elamusaasta@elamusaasta.ee.

Kohtumised on koolidele tasuta.

 

Lisainformatsioon: www.elamusaasta.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!