Kino Artis inspireerib lapsi loodusesse minema

28. sept. 2018 Kino Artis - Kommenteeri artiklit

Kaader filmist „Ernest ja Célestine valmistuvad talveks“.

 

8.–21. oktoobrini linastub kino Artise saalides teist aastat lastefilmide eriprogramm „Tagasi loodusesse“, milles tuleb ekraanile neli lugu. Publikuni tuuakse viimaste aastate hinnatuimad Euroopa animatsioonid ja lastefilmid, kus lapsed avastavad enda jaoks loodust ja satuvad interaktsiooni mitmesuguste loomadega. Eriprogrammi eesmärk on õhutada tänapäeva nutiseadmetest ja internetist haaratud lapsi tundma suuremat huvi looduses viibimise ja metsloomade ning lindude vastu.

Lasteaialastele linastub eriprogrammis südamlik „Ernest ja Célestine valmistuvad talveks“ (Prantsusmaa 2017), mis jutustab suure heatahtliku karu Ernesti ja hiireorb Célestine’i sõprusest. Vahva duo õpetab lendama oma metspardi Bibi, tähistab uisuväljal esimest talvepäeva ja valmistub Ernesti talveuneks. Neljast episoodist koosnev animatsioon on suurepärane illustratsioon aastaaegade vaheldumisele ning omamoodi järg 2014. aastal Oscarile nomineeritud populaarsele animatsioonile „Ernest ja Célestine“ (2012).

Lustakate lauludega vürtsitatud „Öökullid ja hiired“ (Holland 2016) on algkooliealistele mõeldud film tüdruk Meralist, kes kolib uude linna ja sõbruneb uues kodus hiirekesega, kellele paneb nimeks Piip-Piip. Kui klassiekskursioonil langeb hiireke öökulli saagiks, otsustavad Merali sõbrad öökulli pesa otsima minna.

Mängufilm „Elukool“ (Prantsusmaa 2017) on mõeldud 8–14-aastastele lastele ja jutustab 1930. aastate Prantsusmaast, kus orvust Paul usaldatakse suveks elama suurde maamajja. Ühel jalutuskäigul loodusesse tutvub Paul salakütt Totoche’iga, kes tutvustab talle metsa saladusi. „Elukool“ paistab silma väga ilusate looduskaadrite poolest ning tutvustab lastele metsloomade eluviise ja harjumusi.

Põhikoolile on eriprogrammis mõeldud „Mäe müsteerium“ (Saksamaa/Itaalia 2017), mis räägib astmahaigest Ameliest, kes põgeneb Alpides asuvast kliinikust ja läheb omal käel matkama kõrge mäe tippu, millel teatakse olevat tervendav mõju. „Mäe müsteerium“ jutustab linnatüdruku looduseavastusest mitmesuguste ilmastikutingimuste ja looduse rütmide kaudu ning on mõeldud põhikooli lõpuklassidele.

 

Filmiprogramm „Tagasi loodusesse“ saab teoks Eesti kultuurkapitali toetusel.

  • „Ernest ja Célestine valmistuvad talveks“ (linastub pealelugemisega eesti keeles). Seansid 10. oktoobril kell 10.30, 12. oktoobril kell 10.
  • „Öökullid ja hiired“ (linastub dubleeritult eesti keelde). Seansid 8. oktoobril kell 13.30; 12. oktoobril kell 11.15; 17. oktoobril kell 13.30.
  • „Mäe müsteerium“ (linastub saksa keeles, eestikeelsete subtiitritega). Seanss 12. oktoobril kell 13.
  • „Elukool“ (linastub pealelugemisega eesti keeles). Seansid 9. oktoobril kell 13.30; 19. oktoobril kell 13.

Gruppidel (alates 50 last) on võimalik tellida eriseansse ka väljaspool fikseeritud seansiaegu.

Broneerimine: Mikk Villem, Mikk@kino.ee, tel 663 1373.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!