Kuressaare Linnateater kutsub teatrisse

28. sept. 2018 Aarne Mägi Kuressaare Linnateatri loomejuht - Kommenteeri artiklit

Stseen lavastusest „Persona“. Foto: Maanus Masing

 

Tere, head õpilased, õpetajad, koolijuhid ja kõik Õpetajate Lehe lugejad!

Soojad ilmad ei lase mõtteid veel suvest vabaks. On otsekui pehme üleminekuaeg enne saabuvat sügist, mil sandaale ja lühikesi pükse ei raatsi veel talveks kappi pakkida. Päev-päevalt muutuvad tegemised aga tubasemaks ning tahaks, et neist saaksid rõõmu ja kasu nii väikesed kui ka suured inimesed. Teatril on selles kindlasti oluline osa.

Kuressaare Linnateater annab ka uuel hooajal etendusi nii oma majas Kuressaares kui ka mujal Eestis.

 

Hooaja esimene esietendus oli 27. septembril Janusz Głowacki väga tuntud näidend „Antigone New Yorgis“, mille lavastas Peeter Tammearu.

Etendused

  • 05.10 kl 19 Võru Kandles
  • 24.10 kl 19 Iisaku rahvamajas
  • 25.10 kl 19 Tallinnas Vabal Laval, 03.11 kl 19 Rakvere Teatris

 

8. oktoobril saab lavaküpseks „Järgmine peatus: kosmos“, mille autor ja lavastaja on Karl Koppelmaa. Osades Lauli Otsar, Jürgen Gansen, Markus Habakukk, Karl Koppelmaa.

14-aastane poiss sõelub lahutatud vanemate kodude vahet, päris oma kohta tal ei olegi. Kuigi mõnes mõttes käitub nooruk küpsemalt ja täiskasvanulikumalt kui tema vanemad, sõltub ta siiski täiskasvanute tujudest. Nii väga tahaks poiss juba oma elu elama hakata. Kuid soovidega tuleb olla ettevaatlik. Ühel tavalisel päeval kohtub ta veidrikuga. Sellest kohtumisest saab alguse seiklus tundmatusse maailma. Lugu ongi ühe teismelise poisi rännakust läbi kosmose ja iseenda. Sobib alates 13. eluaastast.

Etendused

  • 08.10 kl 13, 09.10 kl 15 ja 19 Kuressaare Linnateatris
  • 12.11 kl 19 Tartu Sadamateatris
  • 13.11 kl 13.30 Otepää kultuurimajas

 

7. detsembril esietendub „Sipsik“. Eno Raua lasteraamatu valitud lood on dramatiseerinud ja lavastanud Aarne Mägi, kunstnik Britt-Karen Peterson, liikumisjuht Tanel Ting. Osades Merilin Kirbits, Tanel Ting, Jürgen Gansen.

Sipsikut teavad kõik. Ometi tundub vahel, et selles kiires maailmas, kus lastelgi juba aega väheks kipub jääma, on vana hea Sipsik ja muud lelud jäämas virvendava ekraani varju. See on lugu mängust ja mängulustist. Sobib alates 5. eluaastast.

Etendused

  • 07.12 kl 11 ja 19
  • 08.12 kl 12
  • 10.12 kl 11 ja 13
  • 11.12 kl 11 ja 13
  • 12.12 kl 13 ja 19

Kuressaare Linnateatris

 

Lisaks tasub vaatama tulla juba mängukavas olevaid lavastusi.

 

Persona“. Autor ja lavastaja Matteo Spiazzi (Itaalia). Osades Rauno Kaibiainen, Tanel Ting, Kristian Põldma ja Merilin Kirbits.

Esietendus 4. novembril 2017. Sobib alates 14. eluaastast.

Üks korter, neli inimest. Keegi ei tea, kuhu ta kuulub või kuhu teel on. Ehk on nad eksinud? Võib-olla päästab elu selles veidras kommuunis nad sellest tüüpilisest vaatest elule, milles oleme ehk kõik üles kasvanud. 

Lavastaja Matteo Spiazzi: „Lavastuses olen kasutanud maski, see on laval töövahend traditsioonilises võtmes. Aga elus, mis on mask? Millal ja kuidas me seda kasutame? Mida tähendab maski taha varjumine? Kes ma olen ilma maskita? Mis saab siis, kui keegi kergitab mu maski?

Mitmed kommunikatsioonivormid on tänapäeval muutnud meie suhteid, meie taju iseendast; meie identiteet on varjunud paljuski maski taha, väändunud piltides ja online-profiilides.“

Etendused

  • 12.10 kl 13 Viimsi huvikeskuses
  • 15.10 kl 19 Tartu Sadamateatris
  • 29.10 kl 19 Endla Küünis
  • 30.10 kl 18 Aruküla rahvamajas
  • 31.10 kl 19 Tallinna Linnateatri Taevalaval
  • 04.12 kl 15 Narva Vabal Laval

 

Kolme pörsa lugu“. Sergei Mihhalkovi muinasjutu „Kolm põrsakest“ ainetel dramatiseerinud ja lavastanud Aarne Mägi, nukukunstnik Annika Aedma. Osades Merilin Kirbits, Rauno Kaibiainen, Jürgen Gansen.

Esietendus 14. detsember 2016. Sobib alates 5. eluaastast.

See on kõigile teada-tuntud lugu kolmest põrsakesest ja kurjast hundist. Muidugi on hunt see, kes iga hinna eest tahab põrsaid ära süüa. Nii lihtsalt see aga ei käi, sest põrsad on kavalamad kui kunagi varem ja hunt suurem, kui arvata võiks. Kes sööb keda?

Etendused

  • 15.10 kl 11 Karlova teatris
  • 16.10 kl 11 Põlva kultuurikeskuses

 

Ootame teid Kuressaare Linnateatrisse ning täname kõiki neid, kes juba on leidnud tee meie majja või saanud osa teatri külalisetendustest üle Eesti.

Suur kummardus teatripubliku ees.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!