Muusikapäeval on erilisel kohal noored interpreedid

21. sept. 2018 Nele Volbrück - Kommenteeri artiklit

Kuigi muusikapäev on rahvusvaheline tähtpäev, on selle tähistamine ilmatu suure kontserdiprogrammiga maailmas ainulaadne. Sel aastal ootab 1. oktoobril 80 Eesti asulas ja linnas ees 170 kontserti.

Kõlab klassika, pärimus ja džäss, sekka eksperimentaalsemaid helisid. Nagu etteasted, on ka kontserdipaigad kavas eriilmelised. Täituvad kultuurikeskused, kirikud ja kontserdisaalid, kuid kontserdipaikadeks muunduvad ka kaubanduskeskused, ametiasutused või ühistransport. Näiteks saadab trammisõitu Tondilt lennujaama Mikk Langeprooni akordionimuusika ja juba kell 8.30 hommikul tervitab Politsei- ja Piirivalveorkester hommikusi töölekulgejaid Ülemiste Citys.

Muusikapäeval saab kuulda tipp­interpreete ja -kollektiive nagu näiteks Tallinna kammerorkestrit koos dirigent Risto Joostiga Tallinna teletornis, kuid ka alles oma muusikutee alguses olevaid talente.

2015. aastal nägi Eesti Vabariigi saja aasta juubelit silmas pidades ilmavalgust heategevuslik algatus „Igal lapsel oma pill“, mille siht on täiendada õppeasutuste väikest ja sageli ajahambast puretud pilliparki. Ettevõtmist võib nimetada sajandi investeeringuks eesti muusikasse.

Päevased üritused kulmineeruvad õhtuse muusikapreemiate tseremooniaga, kus Eesti kultuurkapitali helikunsti sihtkapital ja Eesti muusikanõukogu annavad üle iga-aastased muusikapreemiad.

Kuhu ja mis kell 1. oktoobril sattuda tasub, vaadake järele muusikapäeva koduleheküljelt www.muusikapaev.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!