Õpetajate Leht 21. septembril

19. sept. 2018 - Kommenteeri artiklit

Õpetajate Lehe muuseumihariduse erilehes tutvustavad muuseumid oma haridusprogramme ja sügistalviseid väljapanekuid. 

Puntratants ümber viipekeele

Tartu ülikool lõpetas üliõpilaste vastuvõtu viipekeele erialale 2016. aastal. Viipekeele õppekava on ülikoolis plaanis täielikult sulgeda 2020. aastal. Viipekeele tõlke on aga Eestis jätkuvalt vaja, et ka vaegkuuljatel oleks teiste kodanikega võrdsed võimalused haridus omandada.

Kas kool tapab loovust? 

Viimasel ajal räägitakse palju loovast mõtlemisest ja loovharidusest. Mis on loovus, kas see on kaasasündinud omadus või saab seda ka arendada? Teemat lahkab kasvatusteadlane Maie Tuulik. 

Paavsti visiidi eel 

„Meil on praegu aktiivselt päevakorral venekeelse üldhariduskooli negatiivne mõju noorte tulevasele toimetulekule – aga mis on vahet venekeelsusel ja jumalameelsusel, mida arendatakse nn kristlike koolide võrgu abil, kui üldhariduskool peaks olema ühtne nii teadmis- kui ka tõenduspõhisuse osas?“ imestab Kaarel Tarand. 

Mida teha alaealiste õigusrikkujatega? 

Kooliaasta eel lahvatanud jõhkrad vägivallateod tõid taas kord esile riskinoorte teema ja panid kogunema otsustajate ümarlauad. Millised võimalused on vägivallatsevaid noori aidata? Kas meil on selleks hästi toimiv süsteem, piisavalt teenuseid ning inimesi: lastekaitsetöötajaid, tugispetsialiste, vabatahtlikke, kes oskavad keeruliste laste ja noortega töötada?

Keelt saab õppida ka reisides ja teatris käies

Pärnumaa kutsehariduskeskus korraldab venekeelsetele noortele täiendavat eesti keele õpet, toetudes PRÕM-i programmile „Täiendav keeleõpe kutse- ja kõrghariduses“. Õpilaste keeleoskust arendavad niihästi ringsõidud kui ka ühised teatrikülastused.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!