Piip 20 Tuut Teatri Väike Festival 3.–18. novembrini Tallinnas

28. sept. 2018 Piip ja Tuut Teater - Kommenteeri artiklit

Piip (Haide Männamäe) ja Tuut (Toomas Tross). Foto: Sergei Trofimov

Oma 20 aasta lavajuubeli puhul toob Piip ja Tuut Teater vaatajate ette kireva valiku oma lavastustest, mis on lavale jõudnud viimasel kümnendil, vanim 2008. ja värskeim 2018. aastal. Nädala jooksul pakume vaatamiseks seitset lavastust sõnadeta pantomiimist koomilise kontserdini, püstijalakomöödiast ise loodud muinasjutuni ja klassikalisest Shakespeare’ist nüüdisaegse algupärandini.

Uusima lavastuse „Minu vanaisa oskas lennata“ lavastas Marek Demjanov, kes on Piip ja Tuut Teatris varem lavale toonud Anna Krogeruse „Lummuse“, Tiina ja Sinikka Noppola „Räppar Risto“ ning Piret Jaaksi „Pobiseja“. Parun von Münchhauseni lugudel põhinevas uues algupärandis mängivad kaasa Kat­rin Valkna, Janek Joost, Venno Loosaar, Aksel Ojari ja muusik Katri Rebane. Mängupaigaks on Energia Avastuskeskus Põhja-Tallinnas.

Juubelifestivali ilmestab suur gala­etendus Vabal Laval. Kahekümnest lavastusest valitud eredaimates stseenides näeb Piipu ja Tuutu kord lavatöölise ja printsina, siis karu ja põdrana, ooperi­primadonna ja Hamletina.

Festival algab aga külalisetendustega Taanist. 3. ja 4. novembril kl 12 mängib Batida Teater koomilist muusikalavastust „Soolo kahele“ Piip ja Tuut mängumajas. Batida Teater on Kopenhaagenis mitmeid kordi võõrustanud Piip ja Tuut Teatri etendusi. Lavastaja ja autori Soren Valente Oveseni käe all jõudis kolm aastat tagasi Piip ja Tuut Teatris lavale erakordne lavastus „Elevant“.

Piip ja Tuut Teatri Väike Festival on oma nime vääriline, sest see on ühe väikese teatri väike teatripidu meie rohkearvulisele publikule. Lühikese ajaga näeb Piipu ja Tuutu nii- ja naapidi. Hea võimalus on ka meie uutel vaatajatel teatri tegemistega tutvust teha. Etendusi leidub peredele ja täiskasvanutele. Enamik neist toimub kodulaval Piip ja Tuut Mängumajas.

Piip ja Tuut Teater on 2014. aasta Salme Reegi nimelise teatriauhinna laureaat ja 2018. aasta sama preemia nominent. Eelmise aasta Eesti teatristatistika põhjal kogus eraetendusasutustest kõige rohkem vaatajaid Piip ja Tuut Teater (27 322). Enim külastatud lavastuste nimistus oli „Piip ja Tuut kontserdil“ kõigi Eesti teatrite seas kolmandal kohal.

 

Piip 20 Tuut Teatri Väike Festival:

  • 3. ja 4. novembril kell 12 „Soolo kahele“ Batida Teater (Taani)
  • 11. novembril kell 14 „Piip ja Tuut juubeldavad“ galaetendus Vabal Laval
  • 12. novembril kell 19 „Piip ja Tuut pimedas ja teki all“
  • 13. novembril kell 19 „Ai heit mjuuzik“ koomiline kontsert
  • 15. novembril kell 19 „Piip ja Tuut Hamlet“
  • 16. novembril kell 19 „Piip ja Tuut köögis“ – sõnadeta etendus
  • 17. novembril kell 12 „Preili Landskrone ja härra Pilstickeri armastuslugu“
  • 18. novembril kell 13 ja 15 „Minu vanaisa oskas lennata“ Energia Avastuskeskuses

Piletid on saadaval Piletilevis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!