Rakvere Teatris kohtuvad Pipi, Toots ja põrsas Desmond

28. sept. 2018 Rakvere Teater - Kommenteeri artiklit

Põrsas Desmond oma sõpradega jõuab sel sügisel lisaks Rakverele Viljandisse, Tartusse, Viimsisse, Haapsallu, Pärnusse, Võrru, Jõgevale ja Elvasse. Foto: Alan Proosa

 

Rakvere Teatri sügishooajal jõuab õpetajate ja õpilaste meeleheaks teatri repertuaari mitu koolieale sobivat uuslavastust, mis toovad lavale tuttavad tegelased, kuid lubavad avastada nende kohta nii mõndagi uut.

Juba esietendunud lastelavastus „Põrsas Desmond ja sookolli lõks“ on küllap loona veel vähe tuntud, ehkki animatsioonina on Desmond jõudnud juba ka Eesti laste südamesse. See on lugu eriti vahvast põrsast, kes Vaarikametsas ühes oma sõprade jänese, krokodilliemanda, alligaatori ja põdraga peavad jõud ühendama, et nende turvalist elu segama tulnud sookoll kinni püüda. Kantrimuusikaga laste­lavastus, värvikate karakteritega helge ja heatahtlik lugu sõprusest ja teiste aitamisest sobib vaatamiseks juba alates 4. eluaastast.

Detsembris jõuab lavale tegelane, kes pikka tutvustamist ei vaja – Pipi Pikksukk. Punaste patsidega toimekas tüdruk seikleb seekord talvel. Oma lustaka huumori saatel saab Pipi üle igast mäest, aga mõnikord on ka kõige tugevamal väikesel tüdrukul vaja kedagi, kes hooliks. Jõulud üksinda Segasummasuvilas võivad kohutada ka kõige vingemat merede hirmu, aga õnneks ei ole maailmast kadunud sõbrad ja väike jõuluime. Muusikaline lastelugu „Pipi peab jõule“ etendub detsembris Rakvere Teatri suures saalis, pärast etendusi saab mängida jõulumaal, samuti on oodata jõuluvana ja kingitust.

Loomulikult ei vaja tutvustamist ka Paunvere elanikud Kiir, Toots, Teele või Arno. Urmas Lennuk on aga võtnud kätte tavapärasest pikema ajavahemiku ning kirjutanud üheks näidendiks kokku 20 aastat paunverelaste elust ja juhtumistest, millest sünnib lavastus „Paunvere poiste igavene kevade“. On seda, mis kõigile „Kevadest“ tuttav, kuid ka palju enamat – see on meile omaseks saanud tegelaste retk läbi armastuse, nooruse, isamaa, ilu, elu ja surma. Väikese nihestusega muusikarohke klassikat tutvustav lavastus sobib vaatamiseks alates 6. klassist, kuid on mõeldud ka täiskasvanutele.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!